Nordjylland

Næsten 53.000 fartbøder på 16 måneder

Nordjyllands Politi har siden indførslen af nye fotovogne udstedt bøder for knap 77 millioner kroner

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:Lige før påske parkerede Nordjyllands Politi en af deres ti fotovogne ved motorvejen lige nord for Limfjordstunnelen. Godt fire timer senere var over 2500 bilister blevet blitzet og modtog kort efter bøder for sammenlagt 3.123.000 kroner.

Den fartkontrol er hverken før eller siden blevet overgået, men over de seneste 16 måneder har Nordjyllands Politi haft deres fotovogne spredt ud på vejene.

Og her er det blevet til: 52.946 fartbøder - i alt knap 77 millioner kroner.

- Vi har en klar strategi. Ambitionen er at få nedsat gennemsnitshastigheden på vejene, så konsekvenserne af trafikuheld bliver mindre alvorlige, forklarer vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt, leder af færdselsafdelingen hos Nordjyllands Politi.

Bestemmer selv om de vil bidrage

Pengemaskiner og fartfælder er nogle af de ord, der bliver sat på politiets fartkontroller. Men det afviser Ole Juul Schmidt.

- For det første bestemmer folk jo selv, om de vil bidrage til festlighederne. Vi appellerer til, at speederfoden bliver lidt lettere. For hver gang, vi kan afværge et færdselsuheld med en alvorlig personskade, så sparer vi samfundet for op mod fire millioner kroner, siger Ole Juul Schmidt med henvisning til en tidligere undersøgelse fra Danmarks Teknologiske Universitet.

Fotovogne på uheldssteder

NORDJYSKE har også indhentet oplysninger omkring trafikuheld fra Vejdirektoratet og forelagt disse for FDM.

- Vi kan se, at politikredsene bruger deres fotovogne med forskellige tilgange. Nogle steder virker det til, at de bliver sat op ud fra, hvor der kan udstedes flest bøder, mens andre kredse har fokus på at sætte dem op i forhold til, hvor der sker trafikuheld. Det ser ud til, at Nordjyllands Politi gør det sidste, og det er positivt. Så er vi nået et godt stykke derhen, hvor vi gerne ser brugen af fotovognene, siger jurist Dennis Lange fra FDM.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.