Naivister med humor og poesi

Glad og humoristisk udstilling kan opleves på Dronninglund kunstcenter

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

I mange af Marianne Tümmlers billeder er der hunde. De er med til at afspejle stemningen. Foto: Jørgen Ingvardsen

DRONNINGLUND:Der findes kunstudstillinger, der provokerer, forarger og skaber debat. Der findes udstillinger, der giver oplevelser og måske ændrer vores syn på tilværelsen. Endelig findes der udstillinger, der med humor og poesi skaber glæde og får smilet frem hos beskuerne.

En sådan glad og humoristisk udstilling kan man i denne tid opleve på Dronninglund Kunstcenter. Hvis man bevæger sig op på første sal, vil man opleve fem af de bedste danske naivistiske malere. De er meget forskellige, men fælles for dem er deres glæde ved at fremstille hverdagen i glade og morsomme naivistiske billeder.

Lone Villaume er som de øvrige udstillere en dygtig iagttager af sine medmennesker, som hun fanger i dagligdags situationer på gaden, på caféen eller i parken. Tit er det lidt ældre personer, men hun viser, at der stadig er humør og mod på livet.

Dorte Marcussen udstiller bl.a. en række små billeder med motiver og titler, der tilsammen danner alfabetet. ”Butikker fra A til Å” hedder således et af værkerne, hvor hun på det første maleri har ’Anes Blomster’ og slutter af med en butik med et skilt, hvorpå der står Åke Blomquist. Under bogstavet D kan man i øvrigt finde Dronninglund Kunstcenter.

Marianne Tümmlers har en forkærlighed for hunde. Der er på de fleste billeder en hund, der afspejler stemningen ved at være glad og fri uden halsbånd, ligesom den også kan være tyk, sur eller underligt klippet. Rammerne på flere af hendes malerier er gamle skabslåger.

Ib Meyer har malet naturalistisk i over 30 år. Han holder af landsbyen og den lidt større by for en eller to generationer tilbage, da det var hestevogne og sporvogne, der fyldte gadebilledet. Havnen og livet, som det udformer sig der, er også med i mange af hans farverige billeder.

Den femte og sidste udstiller er Erik Brøndum. Hans billeder ledsages ofte af små, sjove poetiske vers. Han kalder disse vers for ”Erik-tioner”.

Fortællingen i han billeder foregår oftest i by- og gadelivet eller i den grønne natur. Han fortæller med humor om livets lyse og smukke stunder.

I grundetagen møder man så værker af Stanislaw Zoladz og hans knivskarpe og meget naturalistiske akvareller, som sammen med keramikeren Kirsten Holms smukke krukker og tegninger danner en spændende kontrast til første salens naivistiske og humørfyldte billeder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.