Natteravne løb med frivillighedspris

Danmarks Nationale Frivillighedsdag blev i Vesthimmerland brugt til at uddele pris

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Omkring 120 frivillige fra hele Vesthimmerlands Kommune var med i Idrætscenter Lanternen i Løgstør.

LØGSTØR:- De frivillige er faktisk en rigtig stor del af værdigrundlaget i Vesthimmerlands Kommune.

Sådan lød det blandt andet fra borgmester Per Bach Laursen, da han fredag eftermiddag uddelte Vesthimmerlands Kommunes Frivillighedspris til Natteravnene i Aars.

Prisen blev overrakt i Idrætscenter Lanternen i Løgstør i forbindelse med en National Frivillighedsdag, som Frivilligrådet i Vesthimmerlands kommune - udover prisuddeling - også brugte til workshops og foredrag. Dagen var således en markering af hele det frivillige sociale arbejde.

Omkring 120 frivillige fra hele kommunen var samlet til arrangementet.

Natteravnene - repræsenteret ved Anita Heisz og Poul Jensen - fik prisen for sit virke i gaderne i Kimbrerbyen, således at de unge kan føle sig trygge i nattelivet.

- Natteravnene udfører også forebyggende arbejde - f.eks. ved at uddele kondomer samt ved at være medvirkende til at spotte narkosalg. En vigtig del for natteravnene er også at være den lyttende part for de unge - selvom Natteravnene ikke begiver sig ud i egentlig rådgivning. Samtidig er der også en stor opgave med at rekruttere nye frivillige Natteravne, lød det i Per Bach Laursens begrundelse for at overrække prisen.

Prisen er på 5.000 kr. og gik til Natteravnene foran seks andre nominerede. Det var Anni og Richard Tange for deres arbejde for integration af flygtninge og indvandrere og blandt andet oprettelse af lektiecafé i Løgstør, Christian Bach Iversen for arbejdet som formand for støtteforeningen for Farsø Sygehus og den indsats støtteforeningen har været for udviklingen af sygehuset, Hanne Lynnerup, der er leder af Røde Kors Butikken i Aars, Kjeld Vesterskov, der er Frivillig i Ældre Sagen i Løgstør og Omegn, Pia Dehn Mikkelsen for sin mangeårige indsats for Røde Kors sommerlejr, hvor hun har fungeret som leder af lejren, samt Flemming Sønderkær for en stor indsat for de syriske flygtninge, som for tre år siden kom til Gedsted. Her ydes der hjælp til praktiske ting og introduktion til det danske samfund.

I forbindelse med frivillighedsdagen var der blandt andet foredrag ved Lindy Aldahl, der er kendt fra TV-programmet "Rigtige mænd"

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.