Nettet strammer slemt til

Frederikshavn Tennisklub er ramt af kommunale nedskæringer og er uden turneringshold

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Tennisklub er hårdt presset og har ryggen mod muren, men formand René Jensen håber dog, at klubben i 2015 kan fejre 100 års medlemskab af Dansk Tennis Forbund.

- For første gang nogensinde har vi overhovedet ingen tilmeldte turneringshold hverken for seniorer eller juniorer, og samtidig gør kommunale nedskæringer det ekstra svært at være frivillig leder.

- Det er i forvejen hårdt at skaffe ledere, og når kommunen skærer i tilskud og giver ekstra arbejde til klubbens kasserer, som skal indsende de seneste to års bilag, giver det dårligere vilkår for en klub som vores, siger 46-årige René Jensen, der igennem ti år har siddet i bestyrelsen og været aktivt tennismedlem i Frederikshavn igennem 36 år.

En gylden periode

Frederikshavn Tennisklub oplevede sin store periode fra 1978-82, hvor klubben havde omkring 500 medlemmer.

- Da talte vi seriøst om at udvide klubbens anlæg fra fem til syv baner, men den snak er for længst forstummet. Nu har vi godt 100 medlemmer, og i sidste sæson fik vi et underskud på driften på 25.000 kroner, hvilket klubben ikke har råd til i længden.

- Så der er tale om ren overlevelse for vores tennisklub i Frederikshavn, og det er jeg personligt meget ked af, da jeg har haft min gang i klubben i så mange år.

René Jensen glæder sig trods alt over, at en del unge piger har meldt sig ind.

- Faktisk har vi omkring 60 juniorer men desværre kun 40 seniorer i klubben, og efter at have haft tilmeldt et hold i serie 3 i sidste sæson, har vi nu været nødt til at undvære tilmeldte turneringshold, fordi vi ikke har dameseniorer nok, forklarer tennisformanden.

- Tennis er svært at lære, men bliver man først bidt af det, er det som regel for livet, og forhåbentlig er vi i stand til at overleve i Frederikshavn Tennisklub til 100 års jubilæet.

- Vi er i hvert fald begyndt at hente idéer fra Skagen Tennisklub, der netop har haft et tilsvarende jubilæum.

- For vi vil gerne fejre det på festlig vis i Frederikshavn om to år slutter tennisformanden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden