Nordjyder valfarter på erhvervsskoler

I Gentofte er det derimod gymnasiet, der trækker

Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Foto: Kurt Bering Kurt Bering

NORDJYLLAND:Hver anden elev i folkeskolen i Morsø kommune har søgt ind på en erhvervsuddannelse efter sommerferien. Og i Thisted kommune er det næsten hver tredje elev, der begynder på en erhvervsskole efter sommerferien. Det skriver Ugebrevet A4.

I jyske kommuner som Morsø, Thisted, Brønderslev og Mariagerfjord vrimler det med unge, der drømmer om en faglig uddannelse. De hører til blandt de 16 danske kommuner, der allerede har opfyldt målet i den nye reform af erhvervsuddannelserne om, at 25 procent af de unge i 2020 skal vælge en erhvervsuddannelse.

På landsplan har 19,6 procent af eleverne i grundskolens 9. og 10. klasser i år valgt en erhvervsuddannelse efter sommerferien. Mens 73 procent af Danmarks ungdom har valgt en gymnasial uddannelse som første prioritet.

Men der er store forskelle mellem regioner og kommuner. Samlet set har 25 procent af de unge i Nordjylland søgt en erhvervsuddannelse, mens det i region Hovedstaden kun er 14 procent.

Dykker man ned i kommunerne i hovedstadsregionen er der store forskelle mellem for eksempel Hvidovre og Gentofte. I Hvidovre søger 23 procent af de unge ind på en erhvervsskole, mens det i Gentofte kun er tre ud af 100 elever, der vil ind på en erhvervsskole. Her er det derimod gymnasiet, der trækker.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.