Klumme

Nordjylland skal tro på sig selv: Mindsettet betyder noget

- Vi skal være nysgerrige, stålsatte fightere. Vi skal have store visioner, tænke nyt, og vi skal fremfor alt have mod, lyder det i denne klumme af direktøren for Musikkens Hus i Aalborg.

Lasse Rich Henningsen, administrerende direktør i Musikkens Hus. Foto: Torben Hansen

Lasse Rich Henningsen, administrerende direktør i Musikkens Hus. Foto: Torben Hansen

Lasse Rich Henningsen er administrerende direktør i Musikkens Hus, Aalborg.

I Musikkens Hus vil vi gerne være med til at skabe rammerne for en ny selvforståelse i Nordjylland. Det kræver, at man tør drømme stort og i øvrigt være ligeglad med, hvad man plejer i en dansk provinsby, eller ”at det her er jo ikke New York”.

Vi skal være nysgerrige, stålsatte fightere. Vi skal have store visioner, tænke nyt, og vi skal fremfor alt have mod. Mod til at tro på, at den så ofte omtalte transformation fra industri- til kultur- og vidensby blot var første afsnit i historien om det nye Aalborg. Vi skal forene og bygge ovenpå vores helt særlige kulturarv. Vi skal stå på stærke rødder og række ud mod verden - og vi har al mulig grund til at tro på, at vi har noget at tilbyde her i Skandinavien.

icon

Vi skal lære af hinanden og turde at sætte spørgsmålstegn ved ”plejer”

Lasse Rich Henningsen

Når folk spørger mig, hvorfor en markant personlighed som Obama besøgte Aalborg, så er mit svar ikke, at det er, fordi han elsker Vesterhavet eller vores prisvindende havnefront, men derimod, at han kommer til dem, der har det rette mindset og den rette historie. Siger jeg dermed, at Aalborg er ligegyldig i denne sammenhæng?

Langtfra.

Men det handler om den rette tankevirksomhed, og hvordan vi agerer i globale sammenhænge, og her har Aalborg flyttet sig markant de seneste år, hvilket har resulteret i en stigende international bevågenhed.

icon

...ambitiøse visioner kræver stort mod, hvis de ikke blot skal være drømme at lune sig på, mens resten af verden farer forbi.

Lasse Rich Henningsen

Anerkendte medier anbefaler deres læsere at rejse hertil, internationale forskningsmiljøer hylder vores universitet, og verdens største kunstnere og talere vender blikket mod vores venues. Denne udvikling har fået flere nordjyder til at rette ryggen og tro på, at vi rent faktisk har noget at byde på her i vores lille del af verden. Det rykker ved selvforståelsen. Vi er pludselig en by, der kan indgå som en ligeværdig spiller på det globale marked. Vi er ikke på vej derhen, vi er der.

Det betyder mere end geografi.

Men ambitiøse visioner kræver stort mod, hvis de ikke blot skal være drømme at lune sig på, mens resten af verden farer forbi. Lad os stoppe op og overveje, hvor langt vi kan komme, hvis vi samarbejder og sammen lægger handlekraft bag vores store drømme.

Alle er vi afhængige af hinandens succes, og det kræver, at vi løfter i flok og står på skuldrene af hinanden for at nå stjernerne.

Har du sagt samarbejde, har du også sagt læring. Vi skal lære af hinanden og turde at sætte spørgsmålstegn ved ”plejer”. I alt, hvad Musikkens Hus gør, er vi drevet af internationale ambitioner og troen på, at vi kan være best mover og skal gøre en forskel i den revitalisering, der er nødvendig for en by som Aalborg. Derfor er vi heller ikke blege for at gå forrest ud af vores trygge ekkokammer og ud af det rum, hvor alle er enige med os, for selvom det kan føles ukomfortabelt, er det sundt i alle livets henseender at sætte sig sammen med mennesker, der ikke nødvendigvis er enige med én selv. Det er nemlig på ukendt grund, at magien opstår. Det er her, vi sammen når frem til de stærkeste løsninger.

icon

Alle er vi afhængige af hinandens succes, og det kræver, at vi løfter i flok og står på skuldrene af hinanden for at nå stjernerne.

Lasse Rich Henningsen

Det gør vi blandt andet gennem den historiske, organisatoriske sammenlægning af Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester, men også gennem andre samarbejder, hvor vi lærer og udvikler os sammen med en række af landets veletablerede organisationer.

Aalborgs kommende kunstfest AMPlify er et godt eksempel på, hvordan et samarbejde mellem tre markante kulturhuse, Aalborg Teater, Kunsten og Musikkens Hus, kan løfte byens kunstneriske niveau til internationale højder. Det var ikke muligt for blot én af parterne at løfte. Jeg glæder mig over at mærke den store åbenhed på tværs af organisationer og ser frem til at opleve de forskellige kunstformer udfordre og inddrage hinanden i byens rum, når AMPlify for første gang løber af stablen i 2022.

Hvem ved, hvem der lægger vejen forbi Aalborg næste gang, og hvad fremtiden byder på, hvis vi står stærkere sammen og løfter mere i flok.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.