Driller din surdej: Her er bagerens syv bedste råd

Krisetider giver skub til hjemmesysler som strikning, puslespilslægning, malebøger og bagning. Men her på bagkanten af nedlukningen er især surdejsbagning stadig hot i Nordjylland. Kurser til 900 kroner stykket for fire timers undervisning rives væk, og det er der en særlig grund til, mener en trendforsker.

Surdejsbrød har mange kvaliteter. Surdejen nedbryder både gluten og stivelse, så det bedre optages i maven. Foto: Lars Pauli

Surdejsbrød har mange kvaliteter. Surdejen nedbryder både gluten og stivelse, så det bedre optages i maven. Foto: Lars Pauli

Vi skal lige sættes i den rette stemning. Det dampende brød er ude af ovnen, og hele køkken-alrummet dufter af brød. Den sprøde duft kommer frem, når...

Vil du læse videre?

Så gør som 40.000 andre nordjyder og køb abonnement nu. Det tager 2 min.