Fem østeuropæere udvist efter indbrudstogt i Nordjylland: Havde kun ét formål i Danmark

Indbrudstyvene havde blandt andet stjålet en GPS til en værdi af op mod 40.000 kroner

De fem mænd har siddet varetægtsfængslet siden september. Nu er de dømt. Arkivfoto: Martél Andersen

De fem mænd har siddet varetægtsfængslet siden september. Nu er de dømt. Arkivfoto: Martél Andersen

NORDJYLLAND:Fem østeuropæiske mænd er lørdag blevet idømt henholdsvis fem og seks måneders ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark. Det sker, efter de i september sidste år begik en serie af indbrud i Nordjylland.

Det fortæller anklager Christian Jacobsen.

De fem mænd, der er i alderen 27 til 54 år, blev i september anholdt i et sommerhus i Vendsyssel, hvor politiet også senere fandt flere tyvekoster. Det er især værktøj og GPS-udstyr til traktorer, som de fem mænd har taget med sig fra indbruddene.

- De har helt specifikt gået efter mærket John Deere. Vi har dokumentation for, at en af John Deere-GPS'erne har en værdi af 30.000-40.000 kroner, siger anklager Christian Jacobsen.

En af østeuropæerne er dømt for seks indbrud. En anden for fem, mens de tre sidste er dømt for indbrud på fire landejendomme. Tre af de dømte har nægtet at udtale sig hverken i retten eller til afhøring.

De to, der ville udtale sig i retten, nægtede at have begået indbrud. Ifølge anklageren berettede den ene, at han lige var ankommet til sommerhuset, da de blev anholdt og altså ikke kendte til indbruddene. Den anden forklarede, at han nogle gange kørte med folk gennem Europa og overnattede forskellige steder, men altså ikke havde noget med indbruddene at gøre.

- Vidneforklaringerne virkede meget utroværdige, og derfor er jeg også tilfreds med, at retten ikke tillagde dem en stor betydning, siger Christian Jacobsen.

I retten i Aalborg kom det frem, at de fem mænd kom til Danmark få uger før, de blev anholdt i sommerhuset tilbage i september. Alle blev dømt til udvisning af Danmark med et indrejseforbud på seks år.

Anklageren er meget tilfreds med rettens dom om udvisning og indrejseforbud.

- Hvis du tager til Danmark med det ene formål at begå kriminalitet, så har du jo i bund og grund ikke noget at gøre her. Jeg synes, at vi med denne dom sender et klart signal til omverdenen, at hvis andre har samme tanker, kan det ikke svare sig, siger Christian Jacobsen.

Alle fem mænd nægtede sig skyldige men modtog dog dommene. De har siddet varetægtsfængslet siden september og er fortsat fængslet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden