Nu strammer vi grebet om bander

Der har gennem en årrække været udfordringer med bander i flere områder af Aalborg. 

icon

Der har gennem en årrække været udfordringer med bander i flere områder af Aalborg

Nye grupperinger finder fodfæste, og med jævne mellemrum blusser konflikter op. Eksempelvis rykkede politiet 25.8. ud i forbindelse med en skudepisode i Aalborg Midtby, som efter alt at dømme skyldtes et opgør i det kriminelle miljø.

Bandernes vold, salg af narkotika og rekruttering af nye unge til kriminelle aktiviteter udgør en trussel for trygheden i vores lokalsamfund. Derfor har regeringen fremlagt en bandebakke med 39 nye initiativer, der giver politi og kommuner en række nye værktøjer til at bekæmpe den skade, som rocker- og bandegrupperinger gør på vores fællesskab. For at nævne et par af de vigtigste initiativer:

Vi vil skærpe indsatsen mod knive og skydevåben.

Vi vil gøre det ulovligt at rekruttere børn og unge til kriminalitet.

Og vi vil indføre et såkaldt kontaktforbud, som forhindrer, at dømte bandemedlemmer mødes med personer, som tilhører den samme gruppering som dem selv.

Vi skal også passe bedre på de bandekriminelles mindre søskende, så vi kan forhindre, at de lokkes med ind i et kriminelt miljø. 

Derfor vil vi sætte øget fokus på SSP-samarbejdet og bl.a. gøre det lettere at dele oplysninger om et barn eller en ungs nære familie er dømt for bandekriminalitet. Hvis det viser sig at være tilfældet, skal det indgå som et væsentligt og tungtvejende element i kommunernes vurdering af, om der bør sættes gang i en børnefaglig undersøgelse. En sådan kan føre til alt fra familierettede indsatser til – i de mest indgribende tilfælde – anbringelse af barnet eller den unge uden for hjemmet.

Sidst men ikke mindst skal børn og unge se, at der er en anden og bedre vej til at tjene penge, end den med kriminalitet. Derfor giver vi kommunerne mulighed for at tilbyde et lommepengejob til de børn og unge, som er motiverede for at vende bandemiljøet ryggen. Et lommepengejob kan være med til at udvikle de unge i en retning, hvor de tager mere ansvar for deres eget liv og fremtid.

Med regeringens bandepakke strammer vi grebet om banderne til gavn for trygheden i Aalborg og hele Danmark.

Indlægget er indsendt af justitsminister Peter Hummelgaard (S) og retsordførererne Bjørn Brandenborg (S), Preben Bang Henriksen (V) og Tobias Grotkjær Elmstrøm (M).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Få uger før sit exit advarede direktør mod fare for nedstyrtning på supersygehus
Luk