På lørdag kan du opleve Danmarks største fyrværkerishow i Aalborg: Så vildt bliver det

I weekenden afsluttes The Tall Ships Races med et kolossalt fyrværkerishow, som kan følges live på nordjyske.dk 

Da Aalborg senest var vært for The Tall Ships Races i 2019, blev det også rundet af med et stort fyrværkerishow. Årets show bliver dog endnu større. <i>Arkivfoto: Peter Broen</i>

Da Aalborg senest var vært for The Tall Ships Races i 2019, blev det også rundet af med et stort fyrværkerishow. Årets show bliver dog endnu større. Arkivfoto: Peter Broen

AALBORG:Tre tons fyrværkeri. Fire kilometer kabler. Fem afskydningsanlæg. 

Når The Tall Ships Races 2022 afsluttes lørdag aften, bliver det med pomp og pragt, krudt og kugler. Der venter nemlig publikum et kæmpemæssigt fyrværkerishow, som bliver Danmarks hidtil største. 

Fyrværkeren er Gunnar Knudsen fra Højen & Magic Fyrværkeri - en af sit fags allermest erfarne - og han kan næsten ikke vente. 

- Det er en helt vild fed og fantastisk opgave, der findes ikke superlativer nok, der kan beskrive den, siger han i en pressemeddelelse om det arbejde, der kulminerer lørdag aften, når showet skydes i gang.

Et arbejde, der har krævet blod, sved og tårer. Og masser af tid. 

- Det er en lang proces at designe fyrværkeriet, og det tager mange 1000 timers arbejde. Først laver jeg nogle grove skitser, herefter bygger jeg mere og mere på. Det er vigtigt, at der ikke er "huller" i det, så der er mange detaljer, der skal være på plads, ligesom musikken skal spille sammen med det. Derudover skal der være tid til at ansøge hos beredskabet, ligesom trafikforhold og så videre skal på plads, fortæller han. 

Fra Tall Ships Races i 2019.  <i>Arkivfoto: Hans Ravn</i>

Fra Tall Ships Races i 2019.  Arkivfoto: Hans Ravn

20 mand på opgaven

Gunnar Knudsens arbejdsplads bliver Limfjordsbroen. Opsætningen begynder allerede lørdag morgen, hvor 20 mand arbejder efter en stram tidsplan for at gøre affyringen af showet perfekt.

Temaet i år er maritimt, så det passer til vandet og skibene. På broen opsættes blandt andet to kraner, så der kan fyres af i 40 meters højde. På den måde kan fyrværkeriet komme endnu højere op. 

- Det bliver et brag af en fest. Der bliver noget for alle sanser, og vi har flere nye tiltag med, lyder det fra fyrværker Gunnar Knudsen, der hvert år komponerer fyrværkerishows i blandt andet Tivoli og Legoland.

Showet starter klokken 23.15. På grund af fyrværkeriet vil Limfjordsbroen være helt eller delvist afspærret i perioder lørdag aften. 

På nordjyske.dk kan du følge showet live. 

The Tall Ships Races

  • Hvis man tæller i år med, har Aalborg været vært for The Tall Ships Races seks gange: i 1999, 2004, 2010, 2015, 2019 og 2022. 
  • I år lægger cirka 40 af verdens smukkeste sejlskibe til kaj i Aalborg. 
  • Spar Nord og Spar Nord Fonden er hovedsponsor for sjette gang.
  • Aalborg Kommune sender 100 unge trainees med fra Antwerpen til Aalborg.
  • Der er cirka 1.500 besætningsmedlemmer med på skibene.
  • Inden The Tall Ships Races rammer Aalborg, har skibene været forbi Esbjerg, Harlingen i Holland og Antwerpen i Belgien.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.