Politi: Pas på - falsk politimand opsøger ældre for at stjæle

Mand, som udgiver sig for at være fra politiet, huserer i Nordjylland

Foto: Rigspolitiet

Foto: Rigspolitiet

NORDJYLLAND:Nordjyllands Politi advarer mod en falsk politimand, der de seneste dage flere gange har henvendt sig til ældre borgere for at komme ind for at stjæle.

Fredag eftermiddag lykkedes det manden at snuppe kontanter fra to ældre damers hjem. Det skete omkring kl. 15.30 hos en 94-årig kvinde på Stengården i Hjallerup og senere samme dag hos en 81-årig kvinde på Fridtjof Nansens Vej i Aalborg.

Sådan ser han ud

Manden har ikke uniform på, men siger, at han er fra politiet og skal ind i de ældres hjem i forbindelse med efterforskning af “kriminelle forhold”.

Han beskrives som dansktalende, 30-40 år, brunt hår og iført lys jakke, lys skjorte og mørke bukser. Ham skal man bestemt ikke lukke ind, fastslår Nordjyllands Politi.

Kræv at se legitimation

Hvis man bliver kontaktet af en civilklædt person, der hævder at komme fra politiet, skal man bede om at se politi-legitimation. Se her hvordan politiets legitimationskort ser ud.

Kan personen ikke fremvise politi-legitimation, skal man ikke lukke vedkommende ind. I stedet bør man anmelde sagen til politiet på telefon 114, opfordrer vagtchef Poul Fastergaard fra Nordjyllands Politi.

Stjal 8.000 kr. fra ældre dame

I tirsdags blev en 91-årig kvinde på Tolbodvej i Løkken udsat for tricktyveri, da hun lukkede en civilklædt mand ind. Han påstod, at han kom fra politiet og var i gang med at efterforske indbrud i området. Men da den falske politimand forlod lejligheden, havde den ældre kvinde mistet 8.000 kr. i kontanter.

LÆS: Falsk betjent udsatte 91-årig kvinde for groft tricktyveri

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.