Se de vilde billeder fra dengang: Derfor har frygten for oversvømmelse stadig greb i Nordjylland

Gense de mange billeder af det ekstreme regnvejr, der ramt Nordjylland i efterårsferien 2014

I efterårsferien i 2014 gav nogle dage med voldsomt regnvejr massive oversvømmelser i Vendsyssel. Specielt ved Bangsbostrand og i Elling (på billedet) blev husejere ramt af vandmasserne.  <i>Arkivfoto: Hans Ravn</i>

I efterårsferien i 2014 gav nogle dage med voldsomt regnvejr massive oversvømmelser i Vendsyssel. Specielt ved Bangsbostrand og i Elling (på billedet) blev husejere ramt af vandmasserne.  Arkivfoto: Hans Ravn

VENDSYSSEL:Når der bliver varslet tung og vedvarende regn over Vendsyssel, så prikker det hver gang til nervøsiteten hos en del beboere i Nordjylland.

Specielt i den østlige del af Vendsyssel husker man nemlig kun alt for godt, hvor galt det gik tilbage i oktober 2014.

Nogle dage med vedvarende voldsomt regnvejr i efterårsferien 2014 efterlod nemlig massive vandmasser, der henover de følgende dage skulle ud igennem Vendsyssels vandløb - og det betød enorme oversvømmelser.

Specielt i Elling var det ekstremt - men også husejere i Frederikshavns bydel Bangsbostrand blev ramt af vandmasserne. 

Vandet gjorde stor skade på husene - og mange mennesker måtte efterfølgende kæmpe en hård kamp for at få deres tab dækket af forsikringsselskaberne.

Men det var langt fra kun på Vendsyssels østkyst, at det voldsomme vand kunne mærkes. 

Også på hovedvejen mellem Hjørring og Sindal - og i selve Hjørring by - gav vandet bøvl. I det hele taget kunne de ekstraordinære vandmasser mærkes de allerfleste steder i Nordjylland.

Mens oversvømmelserne stod på havde Nordjyske masser af fotografer ude på vejene - og herunder kan du se 99 af de fotos, som der blev hentet hjem.

Oversvømmelsen i Elling

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.