Coronavirus

Show med 1200 deltagere aflyses efter nye restriktioner

Det er meget forskelligt, hvordan de nordjyske kulturinstitutioner rammes af de nye corona-restriktioner - hos Aalborg Kongres & Kultur Center vil det gøre ondt

Direktør i Aalborg Konkres- og Kultur Center, Nicolaj Holm, kan se frem til mærkbare konsekvenser af de nye coronarestriktioner. Privatfoto.

Direktør i Aalborg Konkres- og Kultur Center, Nicolaj Holm, kan se frem til mærkbare konsekvenser af de nye coronarestriktioner. Privatfoto.

NORDJYLLAND:Pressemødet fra Statsministeriet er ikke forbi, før Nordjyllands kulturinstitutioner har indkaldt til møder.

Det gør sig også gældende for Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor direktøren, Nicolaj Holm, onsdag aften har siddet til møde.

Det sker, fordi de nye coronarestriktioner får konsekvenser for kulturinstitutionens mulighed for at drive forretning, som den plejer.

Aalborg Kongres & Kultur Center kan dog glæde sig over, at mange af deres arrangementer godt kan gennemføres, da de fleste er siddende arrangementer.

- Vi tolker det, som om alt hvad der handler om siddende arrangementer, ikke er et problem. Alt, hvad der handler om stående arrangementer, tolkes som værende en udfordring. Det samme gør alt, der inkluderer dans og de sene aftentimer, siger Nicolaj Holm, der påpeger, at oplysningerne selvfølgelig først skal bekræftes af myndighederne og Sundhedsstyrelsen.

Det betyder blandt andet, at Sissel Kyrkjebøs julekoncert, juleforestillingen "Jul i Gammelby" og musicalen "The Bodyguard" ikke er i fare for at blive aflyst.

Kulturinstitutionen kan dog ikke helt se sig fri for konsekvenser af restriktionerne.

For to uger siden blev det nemlig besluttet, at der om aftenen til "The Bodyguard" ville være et "late night"-koncept med DJ til. Det er nu taget af tegnebrættet igen, men musicalen fortsætter som planlagt.

Endnu værre er det, at centret er nødt til at aflyse Wallmans Christmas Show. Det er et arrangement med 1200 solgte billetter - altså to udsolgte arrangementer.

- Vi må se på, hvordan vi får tabsbegrænset omkostningerne ved at aflyse de to arrangementer. Men ikke desto mindre var det den besked, jeg hørte fra Søren Brostrøm og Mette Frederiksen, så det er det, vi gør, siger direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center, Nicolaj Holm.

- Vi får en udfordring med at skulle fortælle 1200 gæster, at de ikke skal til Wallmans Christmas Show i weekenden, og så skal vi selvfølgelig have refunderet folks penge.

Himmerland Teater klarer frisag

På Himmerlands Teater kommer de nye coronarestriktioner umiddelbart ikke til at få nogen bemærkelsesværdig konsekvens.

Teatret største sal kan nemlig maksimalt rumme 65 gæster, og de er alle siddende.

Rygterne om de nye restriktioner havde summet hele onsdagen, og derfor havde teaterleder Susanne Sangill også haft tid til at gøre sig tanker om, hvad eventuelle restriktioner ville få af konsekvenser for hendes foretagende.

- Sidste år forsøgte vi os med alle mulige og umulige løsninger, men i år har jeg været forberedt på at tage det i stiv arm, siger teaterlederen.

- Vi skal passe på hinanden, og for at gøre det har politikerne besluttet, at vi skal følge disse retningslinjer.

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

Mens Himmerlands Teater kan fortsætte deres foretagende uden at ændre på programmet, er situationen anderledes hos mange andre spillesteder.

Det får teaterlederen til at udtrykke sympati med de berørte kulturinstitutioner.

- Jeg har ondt af de kollegaer, der har planlagt arrangementer med 75, 150 eller 400 stående gæster. Hvordan skal de træffe beslutningen om, hvem der må komme? Den alternative konsekvens er helt at aflyse. Uanset hvad skal et vist antal af billetter refunderes, og processen med at få oprettet og uddelt kompensationsordninger plejer at være langtrukken, siger Susanne Sangill, der sidste år selv stod med et hav af aflyste arrangementer.

I samme ombæring udtrykker teaterlederen stor ærgrelse på vegne af de artister og kunstnere, der i den seneste tid har og i den kommende tid vil få aflyst deres planlagte arrangementer.

- December er den måned, hvor kunstnerne virkelig tjener deres penge, siger Susanne Sangill.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.