Vendsyssel går glip af rabat - men nu er der godt nyt

Tilbudsbilletter til tog gælder ikke vendelboer - ikke endnu.

Passagerer, der kører med de blå tog fra Nordjyske Jernbaner, skal også have mulighed for at købe rabatbilletter på længere strækninger. <i>Arkivfoto: Kurt Bering</i>

Passagerer, der kører med de blå tog fra Nordjyske Jernbaner, skal også have mulighed for at købe rabatbilletter på længere strækninger. Arkivfoto: Kurt Bering

VENDSYSSEL:Mens passagerer i resten af Nordjylland og det meste af Danmark kan købe særlige togbilletter til lavere priser hos DSB - de såkaldte Orange-billetter - er situationen en ganske anden i Vendsyssel.

Her er der nul rabat.

Da Nordjyske Jernbaner overtog togkørslen i Vendsyssel fra DSB, var det slut med at kunne købe en Orange-billet, hvis man for eksempel skulle med tog fra Hjørring til Aarhus eller København.

Så hvis vendelboer skal køre i tog til "Djævleøen" (Sjælland), kan det blive en forholdsvis dyr fornøjelse. I hvert fald uden mulighed for de billigere rabatbilletter, andre kan købe.

Men det skal ændres.

NT og DSB i samarbejde

Nu er NT/Nordjyllands Trafikselskab og DSB på vej med en løsning, så man også kan købe Orange-billet, selv om man skal køre noget af strækningen med Nordjyske Jernbaners tog i Vendsyssel.

- Orange-billetter er oprindeligt et DSB-produkt, der gælder til DSB's tog. Men vi samarbejder med andre operatører, så de rejsende kan komme af sted på en Orange-billet på strækninger, hvor DSB ikke kører tog. Og vi samarbejder med NT om detaljerne. Den tekniske løsning, som skal muliggøre det, arbejder vi i fællesskab på at få på plads, så også nordjyder i Vendsyssel kan gøre brug af de billige billetter på hele deres rejse, siger DSB-kundechef Charlotte Saltoft Kjærulff.

Kommer snart

Kundechef Mette Henriksen fra NT fortæller, at NT's og DSB's it-systemer skal kunne udveksle de rette informationer, før det hele er på plads. Derefter vil der blive åbnet for salg af Orange-billetter med afgang også fra togstationer i Vendsyssel.

- Det vil forhåbentlig ikke vare alt for længe. Gerne inden sommerferien, siger Mette Henriksen. 

Dog uden at kunne sætte en dato på endnu.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden