Voldsom blæst: Nordjylland slap nådigt

Det blev dog til meldinger om et par væltede træer og nedsat hastighed på en bro

Nordjylland slap fra nattens voldsomme blæsevejr med et par væltede træer. Arkivfoto

Nordjylland slap fra nattens voldsomme blæsevejr med et par væltede træer. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Mens nattens voldsomme blæsevejr var hård ved træer flere steder i landet, så er Nordjylland sluppet nådigt fra blæsevejret.

- Vi har kun haft et par meldinger om væltede træer. Dels et på Roldvej ved Ladelund klokken 01.11 og dels et på Løgstørvej ved Trend klokken 03.20. Det sidste var omkring 30 centimeter i diameter og spærrede vejen halvt, fortæller vagtchef Jesper Sørensen, Nordjyllands Politi.

Begge steder blev de kommunale driftsvagter orienteret, så de kunne sørge for at få fjernet træerne, så trafikken kunne glide igen.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi lyder meldingen, at også Thy og Mors slap billigt fra blæsevejret.

Her har der kun været tale om, at hastigheden har været nedsat på Sallingsundbroen, men ingen væltede træer, lyder meldingen.

Ingen personer er kommet noget til i forbindelse med blæsevejret i Nordjylland.

Ambulance mod træ

Derimod er adskillige træer bukket under for blæsten, og flere er væltet ud på kørebaner, i Sydøstjylland og Syd- og Sønderjylland.

- Vi har fået mange meldinger om væltede træer rundt i det meste af kredsen. Der er flere veje, der er spærret, og Falck har travlt med at fjerne dem, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i et tweet.

Nabokredsen Sydøstjylland fik klokken 00.21 en anmeldelse om en ambulance, der havde ramt et træ, der var blæst omkuld og faldet ud på motorvejen mellem Fredericia og Kolding.

- Ingen kom noget til, da ambulancen ramte træet, men en rude i højre side af køretøjet blev knust, og det var en noget chokerende oplevelse for den person, der sad ved siden af føreren, siger vagtchef Jesper Brian Jensen.

- Blæsten har også fået vejafmærkningsmaterialer og enkelte havetrampoliner til at flyve rundt, men heldigvis er ingen personer kommet til skade, tilføjer han.

Meldingerne om væltede træer begyndte at komme ind omkring klokken 23 tirsdag.

- I alt har vi fået omkring 10-15 anmeldelser, siger vagtchefen cirka en time efter midnat.

Flere træer væltet

Syd- og Sønderjyllands Politi fik den første anmeldelse allerede ved 21-tiden tirsdag aften.

- Indtil videre har vi fået ni anmeldelser om væltede træer. Den seneste kom fra Jels her klokken 01.22 natten til onsdag, hvor et træ er væltet ud på Haderslevvej, siger vagtchef Søren Strægaard.

- Vi har ikke fået meldinger om personskader, men flere veje har været midlertidigt spærret på grund af træer på vejbanen, siger han.

Allerede mandag oplyste Danmarks Meteorologiske Institut, at der var udsigt til kraftig blæst natten til onsdag.

- Natten til onsdag bliver meget blæsende med vindstød af stormstyrke langs den jyske vestkyst. Og i den forbindelse også forhøjet vandstand tidligt onsdag morgen, sagde meteorolog Dan Nilsvall.

- Vi kommer nok i nærheden af to meter over den normale vandstand. I Vadehavet måske op til mellem 240 og 270 centimeter.

Høj vandstand

Vagtchef Søren Strægaard oplyser, at vandstanden i Vadehavet ventes at toppe omkring klokken fem onsdag morgen.

Tirsdag aften advarede Vejdirektoratet om, at der var så kraftig blæst i området omkring Lillebæltsbroen, at vindfølsomme køretøjer frarådes at benytte broen.

Klokken 01.00 natten til onsdag bliver vindfølsomme køretøjer frarådet at køre over Storebælt, skriver Storebælt på Twitter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.