Nordjysk folketingsmedlem afsløret i boligsnyd

Har fået skattefrit årligt tilskud på 30.000 kr. plus gratis lejlighed stillet til rådighed af Folketinget - men han bor i ejerlejlighed i København

Simon Kollerup har modtaget et årligt tilskud på 30.000 kr. og har hat en lejlighed stillet til rådighed af Folketinget, selv om han reelt har boet sammen med sin kæreste og sine to børn i en ejerlejlighed. Arkivfoto

Simon Kollerup har modtaget et årligt tilskud på 30.000 kr. og har hat en lejlighed stillet til rådighed af Folketinget, selv om han reelt har boet sammen med sin kæreste og sine to børn i en ejerlejlighed. Arkivfoto

THY/KØBENHAVN:Den nordjyske, socialdemokratiske stemmesluger Simon Kollerup er blevet afsløret i at udnytte en boligfidus, som betyder, at han uberettiget har modtaget et årligt tilskud på 30.000 kr. og fået en gratis lejlighed stillet til rådighed af Folketinget, selv om han reelt har boet i en ejerlejlighed i København sammen med sin kæreste og børn.

Det skriver Ekstra Bladet søndag. Selv om Simon Kollerup og kæresten købte en ejerlejlighed på Christianshavn i 2013 til 3,4 mio. kr., beholdt Simon Kollerup folketings-lejligheden - og det årlige tilskud på 30.000 kr. til dobbelt husførelse - og det er i strid med reglerne.

Simon Kollerups navn står ikke på skødet, men lånedokumenter viser, at han er medunderskriver på realkreditgælden. Og han erkender, at han har boet i lejligheden sammen med kæresten og børnene.

Simon Kollerup har i øvrigt folkeregisteradresse i Thy, hvor hans far har købt et hus til ham, skriver avisen.

Ifølge Ekstra Bladet vil Simon Kollerup ikke redegøre for, hvad han har brugt folketings-lejligheden til i de seneste år.

Efter at Ekstra Bladet ønskede at tale med det nordjyske folketingsmedlem om sagen, har han opsagt den lejlighed, han har fået stillet til rådighed af Folketinget.

- Min brug af lejligheden har været meget sjælden på det seneste. Derfor har jeg i dag besluttet at opsige lejligheden, for at der ikke kan drages tvivl om, at jeg lever op til reglerne, siger Simon Kollerup til Ekstra Bladet.

Efter opsigelsen af lejligheden mister han også sit tilskud på 30.000 kr. om året.

Per Clausen, medlem af Folketingets præsidium, vil nu tage sagen op i Folketingets øverste ledelse.

– Hvis han i realiteten har boet sammen med sin kæreste og sine børn, så skulle han selvfølgelig fra dag ét have droppet lejligheden fra Folketinget og samtidig droppet det her tilskud. Alt andet er i strid med hele ideen bag Folketingets boligordning, forklarer Per Clausen til Ekstra Bladet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


Breaking
Rapport afslører: Topledelsen har deltaget, når Søren Thorst har svinget sit kommunale kreditkort
Luk