HADSUND/RUMMET: Når Andreas Mogensen som den første danske astronaut nogensinde i de kommende dage kredser rundt om Jorden, kan han roligt sætte tænderne i den medbragte mad.
Med i provianten er nemlig et måltid, hvor hovedretten er tilberedt af oksespidsbryst leveret af Nordic Beef i Hadsund. Dermed kan kreaturslagteriet smykke sig med titlen ”leverandør til rummet”.
Der er dog tale om en højst indirekte leverance, idet Nordic Beef leverer kødet til grossisten Inco, som igen leverer det til den aarhusianske restaurant Malling & Schmidt, der igen leverer den færdige ret til ESA, det europæiske rumagentur.
- Vi blev valgt, fordi vi kunne leve op til kravene om en grundig dokumentation for vores produkters kvalitet og sporbarhed. Mig bekendt er vi den første danske leverandør af af kød til en rumstation, siger salgschef Torben Hedegaard, Nordic Beef.
Kødet fra Hadsund indgår i et tre-retters måltid for rumstationens otte mand store besætning. Menuen lyder på sprængt oksespidsbryst med kål og løg, karamelrand med rabarbersirup og chokolade til kaffen. Måltidet er sammensat af kokken Torsten Schmidt, den ene halvdel af Malling & Schmidt og tidligere chefkok på Ruths Hotel i Skagen.
Helt let var opgaven ikke, idet Rusland fortsat boykotter landbrugsprodukter fra EU. Men oksekødet fra Hadsund fik lov at passere.
chat_bubble keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Log ind