Politiet: Vi efterforsker niqab-sag fra Aalborg

En ny sag om overtrædelse af tildækningsforbuddet er dukket op i Aalborg

Jesper Ramsing
Politiet efterforsker den anden sag om tildækning af ansigtet. Det er Nordjyllands Politi, som har modtaget en anmeldelse. Loven trådte i kraft 1. august. Billedet er taget i forbindelse med en demonstration af gruppen Kvinder i Dialog. Foto: Andrew Kelly/arkiv/Reuters
Kriminalitet 30. august 2018 10:39 - Opdateret 30. august 2018 11:33

NORDJYLLAND: Nordjyllands Politi har indledt en efterforskning i sagen fra Seminarieskolen i Aalborg, hvor en kvinde skulle være mødt op til første skoledag iført en niqab.

1. august trådte tildækningsforbuddet i kraft, og gjorde dermed den religiøse ansigtsbeklædning ulovlig.

- Jeg kan bekræfte, at vi tidligere på ugen modtog en anmeldelse fra en borger i Nordjylland, og den har vi vurderet juridisk, og på den baggrund har vi nu indledt en efterforskning, siger politiinspektør, Claus Danø, Nordjyllands Politi.

Politiinspektøren understreger, at det er politiet der skal håndhæve loven, og når der kommer en anmeldelse om en mulig overtrædelse af tildækningsforbuddet, så tager man anmeldelsen alvorlig.

Sagen er egentlig en almindelig bødesag, men Claus Danø lægger ikke skjul på, at netop denne sag er speciel på grund af den massive bevågenhed der er omkring den.

- Det er ingen tvivl om, at der er meget fokus på denne sag. Men udgangspunktet er også, at det er en almindelig bødesag, så vi skal nok finde den passende prioritering, siger han.

Politiets efterforskning går i første omgang ud på at finde frem til den niqab-bærende kvinde.

- Vi skal nu forsøge at finde frem til kvinden, og hvis vi kan bevise, at tildækningsforbuddet er overtrådt, så medfører det en bøde på 1000 kroner.

Overtræder man tildækningsforbuddet gentagne gange, kan bøden stige til 10.000 kroner.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...