Nu dukker solcelleanlæg med batterier op

Flere end tidligere kan få god økonomi i at udnytte solens stråler

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NØRRESUNDBY:Private danskeres interesse for solcelleanlæg forsvandt som dug for solen, da regeringen i november ændrede afregningsreglerne. Men nu er en ny mulighed for at få økonomisk glæde af et solcelleanlæg dukket op. Det nye ord i sammenhængen er batteri, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

For nye ejere af solcelleanlæg er problemet med den nye ordning, at man helst skal bruge strømmen, mens den produceres. Men da et anlæg producerer mest om dagen, hvor mange ikke er hjemme, er det vanskeligt at udnytte ret meget at strømmen på den måde.

- Det er her, batterierne kommer ind i billedet. Hvis man kan oplagre den producerede strøm, er man ikke tvunget til at sælge den, men kan gemme den til senere på dagen, forklarer Lars Christensen, energirådgiver hos Energi Nord, der som et af de første firmaer i Nordjylland er begyndt at markedsføre solcelleanlæg med batterier.

Velafprøvet teknologi

Lars Christensen fortæller, at når vi ikke tidligere har set disse løsninger herhjemme, skyldes det, at de ikke var aktuelle under den gamle afregningsordning:

- Det er ikke, fordi der er tale om ny teknologi. Batterier til at oplagre energi fra solceller har været brugt længe, blandt andet i Tyskland, hvor man også tidligere havde en meget attraktiv solcelleordning. Da den blev droslet ned for nogle år siden, begyndte systemer med batterier at dukke op, og de er nu meget udbredt syd for grænsen.

Lars Christensen fortæller, at batteriteknologien også længe har været brugt i systemer, der slet ikke er sluttet til elnettet:

- Det kunne være i et kolonihavehus, hvor der ikke er lagt strøm ind. Så har du bare dit eget solcellepanel og batteripakke, og i sådan en sammenhæng har teknologien været brugt i mange år. Så det er afprøvet teknologi, vi taler om.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.