Ny dom til stadionmorderen

Rasmus Popenda dømt for vold. Den 21-årige mand ankede dommen, der lød på to år og tre måneder

Rasmus Popenda har fået udløst resten af den straf, som han fik for det såkaldte stadionmord i 2007. Arkivfoto <i>Pressefotograf Michael Bygballe</i>

Rasmus Popenda har fået udløst resten af den straf, som han fik for det såkaldte stadionmord i 2007. Arkivfoto Pressefotograf Michael Bygballe

AALBORG:Den 21-årige Rasmus Popenda, der for seks år siden trampede og slog en 48-årig mand til døde foran Aalborg Stadion, blev torsdag idømt 90 dages fængsel for vold ved Retten i Aalborg, og den reststraf, som han har fra tidligere, blev udløst. Det vil sige, at han blev idømt en fængselsstraf på to år og tre måneder.

Rasmus Popenda var ifølge anklageskriftet tiltalt for vold i gentagelsestilfælde, da han og en kammerat 2. juni opsøgte en anden mand i Aalborg Øst.

Rasmus Popenda blev dømt for at slå offeret to gange og skubbe ham omkuld, så han slog hovedet i en kantsten og først vågnede op på sygehuset. Rasmus Popendas kammerat blev dømt for at slå én gang, og han fik 60 dages fængsel.

Begge tiltalte ankede på stedet dommen til landsretten, og det betyder, at de begge forlod retsbygningen som frie mænd. Først når sagen er afgjort i landsretten skal de to mænd eventuelt i fængsel.

Troværdigt vidne

Rasmus Popendas kammerat tog i retten skylden for overfaldet, mens Popenda erklærede sig uskyldig.

Men retten lagde vægt på især ét vidneudsagn fra en mor, hvis datter deltog i festen på Blåkildevej i Aalborg Øst, hvor episoden fandt sted.

Moren forklarede, at hun så Rasmus Popenda slå og skubbe offeret ind i en glasdør, der gik i stykker.

Offeret huskede selv ikke meget om, hvad der skete, da han var meget beruset. Hans kæreste sagde, at begge de tiltalte slog, men hendes vidneforklaring var ikke særlig detaljeret, da hun selv var fuld og meget oprørt, da voldsepisoden fandt sted.

Bange for Popenda

Det var tydeligt, at både offeret og hans kæreste var bange for at vidne. I første omgang ville offeret ikke melde sagen til politiet, fordi han var bange for Rasmus Popenda. Både offeret og hans kæreste var meget følelsesmæssigt påvirkede, da de vidnede i retten.

Der var helt fyldt op i retssalen, da retssagen fandt sted. En del af Rasmus Popendas venner var mødt op for at støtte deres kammerat. Hans mor var også til stede.

Troede, han var skuddræbt

Voldssagen har vakt offentlig interesse, fordi den 21-årige mand allerede har et liv på samvittigheden, da han i 2007 tæskede og trampede han en 48-årig mand ihjel foran Aalborg Stadion. Episoden blev senere kendt som ”stadiondrabet”.

Den dengang 15-årige dreng trampede på og slog den 48-årige mand, så politiet i første omgang troede, han var blevet skuddræbt. Da manden lå gennembanket på jorden, slæbte den 15-årige ham hen under en gadelygte og filmede ham, hvorefter han sendte videoen videre til adskillige venner.

Rabat i retten

Byretten idømte ham en fængselsstraf på fire år, men senere skærpede landsretten dommen til syv års fængsel. Den dengang 15-årige dreng fik således rabat i forhold til strafudmålingen på grund af hans unge alder.

I efteråret 2012 blev stadionmorderen prøveløsladt efter at have afsonet fire år af sin straf.

Krænker retsfølelse

I forbindelse med den nuværende voldssag krævede Nordjyllands Politi ikke den 21-årige mand varetægtsfængslet, hvilket har vakt undren blandt borgere og politikere.

Nordjyske folketingspolitikere har således udtalt til NORDJYSKE, at de vil tage initiativ til, at reglerne omkring varetægtsfængsling og prøveløsladelse skal tages op til revision, fordi sagen har krænket folks retsfølelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.