Ny færgerute på vej

Analyse undersøger om folk vil benytte en rute mellem Gøteborg og Læsø

Margrethe Læsø skal måske til at sejle til Gøteborg to gange om ugen fra Vesterø.

Margrethe Læsø skal måske til at sejle til Gøteborg to gange om ugen fra Vesterø.

LÆSØ:Færgeselskabet Læsø vil gerne lave sommerrute, der mandag og fredag skal sejle mellem Læsø og Vestsverige.

Det oplyser direktør i selskabet Jess Jessen-Klixbüll.

- Vi tror på, at der er et marked, og nu vil vi ansætte en markedsanalytiker for at få undersøgt, om der er det behov, vi regner med, forklarer han.

Tanken er, at gæster fra Sverige, Norge, Nordsjælland og Københavnsområdet, vil foretrække at sejle med Læsøfærgen fra Gøteborg i stedet for at køre til Frederikshavn og sejle halvvejs til Sverige igen for at ankomme til Vesterø.

Tiltrække golfturister

På Læsø har man blandt andet et håb om at flere vil spille golf på øens golfbane. Golfspillerne vil måske foretrække et kortere ophold på Læsø for eksempel fra fredag til mandag.

Sejltiden bliver på 3,5 time, og det svarer til sejltiden mellem Gøteborg og Frederikshavn, og i dag skal man rejse videre til Læsø, hvor overfartstiden er halvanden time.

I færgeselskabet har man et ønske om at den store markedsanalyse både skal foregå på Læsø og de steder, hvor gæsterne skal komme fra.

Ny reservefærge

Analysen på de nuværende besøgende på Læsø og så skal man have undersøgt mulighederne for at nå ud til den store kundegruppe på Sjælland, i Sverige og Norge.

Muligheden for at sejle mellem Sverige og Læsø er nu opstået, fordi Færgeselskabet har fået en ny reservefærge, nemlig den ny Ane Læsø, som blev taget i brug for få måneder siden, og som gør, at ruten mellem Frederikshavn fortsat vil kunne betjenes af reservefærgen.

Der er ikke taget stilling til hvornår Sverigesruten skal starte. Men analysearbejdet går i gang hurtigst muligt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden