Ny formand for By og Land i Skagen

Poul Nedergaard Jensen blev valgt på ekstraordinær generalforsamling

Poul Nedergaard Jensen er ny formand for By og Land Skagen. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen <i>Carl Th. Poulsen</i>

Poul Nedergaard Jensen er ny formand for By og Land Skagen. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen Carl Th. Poulsen

SKAGEN:Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Skagen og Raabjerg Sogne har afholdt ekstraordinær generalforsamling fredag 15. marts.

Anledningen var et formandsskifte, idet nuværende formand, Per Kempff-Nordkap, stiller op til kommunalvalget til november, og han finder ikke, at det er en god kombination at være aktiv politiker og formand for en forening som By og Land.

- Bestyrelsen kan glædeligt nok indstille Poul Nedergaard til posten som formand. Poul Nedergaard har et særdeles stort og mangeårigt kendskab til Skagen, til arkitektur og forståelse for den fysiske planlægnings betydning for en by i udvikling og trivsel, lød det på generalforsamlingen.

Kæphest

- Det kan ikke komme bag på nogen, at min ”kæphest” siden Sadolin og Dyrup ”opfandt” Skagen-gul i to varianter, har været at begrænse dette middel mest muligt, og da især ovenpå kalken som stadig var den gængse behandling, da Skagen-gul kom på markedet i 1970´erne, fortæller den nye formand.

- Jeg kan anbefale en tur på Skagens Museum - Skagen havde farver, det så malerne selv. De grå huse i cementsten med alskens blikkenslagerarbejde af meget høj kvalitet var der, med grønmalede vinduer og døre og udhæng og fine støbte rosetter under vinduerne - perler sammen med de øvrige glade farver. I andre skipper-byer eller kystbyer, om man vil, kører hele farveskalaen, fortsætter han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.