Dronninglund

Ny kritik af kommune

Kommunen må vente på autorisationen er i hus

Brønderslev Kommune må afvente, at autorisationen kommer i hus. Foto: Bente Poder

Brønderslev Kommune må afvente, at autorisationen kommer i hus. Foto: Bente Poder

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Brønderslev Kommune er igen gået over stregen. Det mener i hvert fald Byggeriets Kvalitetskontrol. Det er kloakering af Flauenskjold Skole, der er stridens kerne.

For et par uger siden stoppede borgmester Mikael Klitgaard (V) et kloakeringsarbejde, der var sat i gang. Det skete efter en henvendelse fra Dansk Byggeri, der henviser til, at kommunen ikke har den nødvendige autorisation, til at kunne foretage kloakeringsarbejde.

Nu har Brønderslev Kommune så søgt en sådan autorisation, for at kunne udføre kloakeringsarbejde i eget regi.

En sådan autorisation er endnu ikke i hus, men skulle foreligge omkring 1. september.

Brønderslev Kommune har gravet gamle kloakrør op og nedlagt nye kloakrør. Men det mener Byggeriets Kvalitetskontrol ikke er i orden.

I den konkrete sag er arbejdet udført i et samarbejde mellem kommunen og et autoriseret kloakmesterfirma.

- Udførelse af kloakarbejde indenfor skel kræver autorisation som kloakvirksomhed inden arbejdet udføres, præciserer direktør Klaus Ising Hansen, der er direktør i Byggeriets Kvalitetskontrol.

Klaus Ising Hansen påpeger, at det ikke er i overensstemmelse med gældende lovkrav i autorisationsloven, når Brønderslev Kommune udfører arbejde med nedlægning af kloakrør, sætter brønde med mere. Ej heller selv om tilkobling og færdigmelding udføres af en autoriseret kloakmestervirksomhed.

Klaus Ising Hansen fortæller, at Byggeriets Kvalitetskontrol iværksætter en proces med at indstille til Sikkerhedsstyrelsen, at Brønderslev Kommune opnår status som autoriseret virksomhed på kloakområdet.

Brønderslev Kommune har en kloakmester i sin medarbejderstab. Men det er ikke tilstrækkeligt. Kommunen skal have en autorisation, for at kunne udføre den slags arbejde, også selv om det er på kommunens egen ejendom, som Flauenskjold Skole er.

Brønderslev Kommune fik i 2013 en ”næse” for at foretage såkaldt afværge-kloakering til en husejer i Flauenskjold, der ikke havde fået lagt kloak ind til sit hus.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.