Ny rockergruppe opruster

foreløbig er der allerede 40 medlemmer af Satudarah - ingen konflikter med andre rockere endnu

Arkivfoto

Arkivfoto

BAGSVÆRD:Det seneste skud på den forgrenede rocker-bandestamme i Danmark, Satudarah MC, synes nu at være en etableret realitet i Storkøbenhavn.

Politiets nationale efterforskningscenter, NEC, som efterforsker rocker- og bandemedlemmer i Danmark, har indtil nu registret 40 fuldgyldige medlemmer af gruppen, oplyser lederen af NEC, politiinspektør Michael Ask til Politiken mandag.

- Men tallet vil formentlig stige i takt med, at politiet rent faktisk konstaterer flere som egentlige medlemmer. Typisk når vi træffer dem med vest eller i forbindelse med fester og lignende, siger han til Politiken.

Gruppen, der opfatter sig selv som en motorcykelklub, kommer fra Holland og har i løbet af sidste år slået sig ned i et hus på Laurentsvej i Bagsværd ved København, som tidligere blev benyttet af bandegrupperingen Værebros Hårde Kerne, VHK, som Satudarah mere eller mindre er smeltet sammen med.

Ingen konflikter - endnu

- Vi kan se, at det primært er Værebros folk, som er med eller på vej ind i Satudarah, og så er der nogle få fra andre grupperinger, siger politiinspektøren til Politiken.

Det var ventet, at den hollandske gruppes indtog havde provokeret de to øvrige rockergrupperinger Bandidos og Hells Angels til handling. De to organisationer har hidtil delt landet imellem sig. Men det er ikke sket.

- Vi har ikke nogen konfliktscenarier i forhold til Satudarah på nuværende tidspunkt, siger Michael Ask til Politiken.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden