Ny roman af Tom Oxager

Under pres - signeres af forfatteren på biblioteket

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:Nu er Tom Oxager igen bogaktuel - denne gang med krimien ”Under pres” - som han signerer på Sæby Bibliotek fredag 13. november kl. 13.

Dét er den femte bog i serien om Anna Storm og Rigsvåbnet.

Anna Storm er gift med Rigsvåbnets stærke leder Asger Bjørn, men de bor ofte hver for sig. Hun i sit elskede fiskerhus i Sæbys Strandgade - han, af sikkerhedsgrunde efter flere attentater, på ”farmen” i bakkerne syd for Frederikshavn. Hans venner refererer ofte til ham som ”Gårdmand Bjørn”.

Og handlingen er, som tidligere, spændende fra første side.

Et lidt mystisk russisk vagtselskab - med stærk kapital i ryggen - danner filialer flere steder i Europa og specialiserer sig i drift og sikkerhed på store byggepladser. Deres metoder er også meget russiske, og snart har Rigsvåbnets folk nok at se til.

Russernes selskab rekrutterer kraftigt blandt professionelle soldater og andre - med en lemfældig indstilling til mord og vold. En stor sejldugstaske med eurosedler skifter ejer flere gange. De færreste er klar over, at sedlerne er falske og prøver at købe luksus-goder for de rare penge. Det viser sig hver gang at være en uklog disposition, der får uventede følger.

Én af Rigsvåbnets garvede krigere, det lille japansk fødte kampsportstalent Nikki får en ny makker i den mere end to meter høje JJ. De er et meget umage par, men de udveksler villigt en masse erfaringer til fælles glæde.

Ser man godt efter på bogens forsideillustration, aner man det arkitektoniske ikon Turning Torso i baggrunden. Det er da også i Malmø, dramatikken kulminerer og Rigsvåbnet udfordres.

De frankofile læsere finder stadig Annas provencalske opskrifter bag i bogen. Også her er der spændende udfordringer.

Tom Oxager er forfatter og billedkunstner, og du kan få adgang til hans verden, se hans malerier og få en oversigt over bøgerne på hjemmesiden www.tom-ox.dk

Og købe et signeret eksemplar af ”Under pres” - på Sæby Bibliotek fredag 13. november.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.