Ny skoleleder

Steen Jensen har taget hul på sin ny hverdag som skoleleder

Skoleleder Steen Jensen, viceskoleinspektør Ove Dam og sfo-leder Bente Børjesson. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Skoleleder Steen Jensen, viceskoleinspektør Ove Dam og sfo-leder Bente Børjesson. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ø. BRØNDERSLEV: Ø. Brønderslev Skole har fået ny skoleleder. Det er 41-årige Steen Jensen fra Klokkerholm, som i et par uger nu har været i gang med sit nye job.

Den ny skoleleder begyndte sin første skoledag med at gå rundt og hilse på i alle klasserne og se, hvad der foregik.
- Ellers brugte jeg dagen på at finde ud af de første ting og få drøftet noget med Ove og Bente, fortæller han.
Det er viceskoleleder Ove Dam og sfo-leder Bente Børjesson, som han arbejder tæt sammen med.
- Vi bruger hinanden til sparring, og det er ikke bare mine idéer, men vi er fælles om de ting, vi sætter i gang, siger Steen Jensen, der glæder sig til at få udfordret sine egne gamle vaner på sin nye arbejdsplads.
- Først og fremmest er jeg i gang med at finde ud af, hvad man plejer at gøre og hvorfor - det tager lang tid at finde ud af det, også fordi jeg kommer fra en hel anden skolekultur, siger Steen Jensen med henvisning til, at der for eksempel er langt flere skoler i Aalborg Kommune. I Brønderslev er der kun ni skoleledere.
- Det betyder, at man er noget tættere på og bliver inddraget mere i beslutninger, siger Steen Jensen.
Ellers er det også hans plan at gå og finde ud af, hvor det vil være godt at sætte ind for at udvikle skolen som arbejdsplads og undervisningssted.
- Og så vil jeg få kendskab til børnene og få en viden omkring, hvilke børn vi har og sørge for, at de børn der har nogle udfordringer bliver støttet så vidt muligt indenfor de rammer, der er, siger Steen Jensen.

God størrelse skole

Steen Jensen ser flere fordele i at være skoleleder på en skole af Øster Brønderslev Skoles størrelse, hvor der er cirka 240 elever.

- Det er byens skole. Der er ikke så mange valgmuligheder, og det skaber også en forpligtelse for os til at skabe et sted, hvor alle kan lide at være, i modsætning til for eksempel i Aalborg, hvor man ikke nødvendigvis går i skole, der hvor man bor. Her er det de samme børn, vi møder i skolen og i idrætsforeningen, som også ligger lige her, og de går også i børnehave her. Vi er et fællesskab, som arbejder sammen om at skabe nogle fælles rammer, der gør, at folk vælger at bo her frem for et andet sted, forklarer Steen Jensen, der godt kender til vilkårene for en by af Ø. Brønderslevs størrelse.
- Jeg bor selv i en by af samme størrelse, siger han.
Den ny skoleleder er i sin fritid meget sammen med sin familie og er aktiv i lokalområdet i Klokkerholm, hvor han bor sammen med sin kone og deres tre børn, som alle er i skolealderen og spiller både håndbold og fodbold.
- Vi kan altid køre et sted hen og se kamp - der er frit valg, smiler Steen Jensen, der er næstformand i hovedbestyrelsen i Klokkerholm Idrætsforening og er en ud af et team på tre, der holder tilsyn med klubhus og baner.
Desuden er han medlem af bestyrelsen i antenneforeningen, og så cykler han.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.