Nye færger skaber job

Fjord Lines cruisefærger har allerede givet gevinst hos nordjyske virksomheder

Direktør for Fjord Line, Gert Balling, i en af de containere, som Nørresundby-firmaet DC Supply leverer til de nye færger. Foto: Lars Pauli

Direktør for Fjord Line, Gert Balling, i en af de containere, som Nørresundby-firmaet DC Supply leverer til de nye færger. Foto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:Når Fjord Lines to nye færger i slutningen af maj begynder at sejle i rutefart mellem Hirtshals og Norge, er det lig med arbejde for de 300 nyansatte, som udgør skibenes besætninger, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Ansættelserne er en tredobling af Fjord Lines danske arbejdsstyrke, hvor de sidste ansøgere får besked i slutningen af denne uge.

En stor del af de nye medarbejdere er nordjyder.

Men også på andre måder har færgeprojektet kastet arbejde af sig i Nordjylland.

Forud for jomfrurejsen 29. maj ligger nemlig et bjerg af mandetimer på flere nordjyske virksomheder, der har været underleverandører ved byggeriet af færgerne.

Blandt de virksomheder, som har nydt godt af Fjord Lines nyindkøb, er DC Supply i Nørresundby, som har leveret kølecontainere, ingeniørfirmaet CH Marine Consult fra Frederikshavn, der har lagt godt 2750 timer i opbygningen af blandt andet maskinrum, og elinstallatørfirmaet H. Jespersen og Søn i Hirtshals, der sammen med Musikhuset i Hjørring og konsulentfirmaet FS Consult i Brønderslev har stået for alt lys og alt lyd om bord på de nye norske cruisefærger, der har plads til op til 1500 passagerer og 600 biler.

- For os giver sådan et projekt to ting. For det første får vi ekspertise, som gør, at vi i fremtiden er endnu bedre rustet til lignende opgaver. For det andet får vi eksponering. Jo mere vi laver inden for feltet, jo større er chancen for, at andre selskaber lægger mærke til os og lægger en ordre, siger Jan Bager, salgschef for DC Supply.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.