Nye skibsmalere svinger de store pensler

Duusgaard Coating i Hirtshals satser på lokal arbejdskraft og 3F Skagerak får ledige i arbejde

En stor del af arbejdet hos Duusgaard Coating  forgår indendøre, men det er alligevel sæsonbetonet, og Thomas Rottbøll har ofte været henvist til at hyre udenlandsk arbejdskraft, men han foretrækker den lokale.  Foto: Hans Ravn

En stor del af arbejdet hos Duusgaard Coating forgår indendøre, men det er alligevel sæsonbetonet, og Thomas Rottbøll har ofte været henvist til at hyre udenlandsk arbejdskraft, men han foretrækker den lokale. Foto: Hans Ravn

HIRTSHALS:Otte arbejdsløse vendelboer glæder sig, for de kan se en ende på ledigheden. Nogen har brug for dem. De er i gang med et kursus for nye skibsmalere og kan regne med arbejde hos Duusgaard Coating i Hirtshals.

Det er resultatet af en aftale mellem virksomheden og fagforeningen 3F Skageraks a-kasse, og forhåbningen fra begge sider er, at det kan bidrage til at sikre nordjysk arbejde på nordjyske hænder.

Duusgaard Coating arbejder med overfladebehandling af skibe og offshore-anlæg - sandblæsning, afrensning, metallisering, maling og glasfiberarbejde, og selvom arbejdet fortrinsvis foregår inden døre i den store flydedok i Hirtshals Havn, er der alligevel en arbejdsplads med store sæsonudsving.

Paradoks

- Selvom der er stor ledighed i Nordjylland, kan det være svært for os at finde folk nok med de nødvendige kvalifikationer til højsæsonen, og vi har ofte været henvist til at hente folk fra Polen eller Litauen.

Men nu har vi valgt at medvirke til, så at sige, at udvikle den lokale talentmasse, siger direktør Thomas Rottbøll.

Hos 3F Skagerak er der stor tilfredshed for aftalen.

- Vi har så mange medlemmer, der virkelig har brug for at få et arbejde, og det var let at finde de otte mand, siger a-kasseleder Vivi Frost Nielsen.

Når deres opkvalificeringskursus på AMU Vest i Esbjerg er overstået midt i april, er de klar til at svinge de store pensler i Hirtshals.

Thomas Rottbøll lægger ikke skjul på, at virksomheden helst vil ansætte danske arbejdere.

- Det er simpelthen mere praktisk, både med hensyn til sprog og arbejdsnormer, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.