Morsø

Nye stier på Nordmors

Arbejdsgruppen bag nyt stisystem har nu aftaler på plads med stort set alle involverede lodsejere

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Spor i Landskabet er som regel trampestier langs markskel - et stykke af det ny stisystem kommer til at følge skellet, der går på tværs i billedet, lige oven for Morten Lynggaard Pedersens gård. Denne sti vil komme til at forbinde Burhøjvej med Heltoften.

NORDVESTMORS:Beboerne på Nordvestmors og alle andre, der holder af at trave en tur, vil få adgang til kilometervis af nye vandrestier, når et nyt stisystem mellem Sundby, Flade og Øster Jølby bliver klar i løbet af i år.

Stisystemet vil blive etableret via konceptet Spor i Landskabet under Landbrug & Fødevarer. Sporene består typisk af trampestier, der efter aftale med lokale landmænd er etableret i skel. Der er allerede flere mindre spor på Mors, for eksempel ved Klovbakker og Kløvenhøj.

Det nye stisystem får navnet Sporene på Nordvestmors, og det vil bestå af cirka 40 kilometer sammenhængende stier, hvoraf mange vil være nyetablerede. Andre dele af ruterne går via eksisterende stier, veje eller langs kysten.

- Det bliver for eksempel nyt, at man kommer til at kunne gå fra Øster Jølby nordpå til Gullerup Strand, idet man følger Solbjerg Å og Gullerup Bæk, fortæller Anna Marie Madsen og Morten Lynggaard Pedersen, begge fra Bjergby.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.