Nye stier på Nordmors

Arbejdsgruppen bag nyt stisystem har nu aftaler på plads med stort set alle involverede lodsejere

Ida Smith og Peter Mørk
Fra gravhøjen lidt sydøst for Morten Lynggaard Pedersens ejendom er der vid udsigt over landskabet, blandt andet til Hanklit, som ses midt i billedet, og over til Stærhøjbuen længere mod vest. Den nye sti kommer til at gå lige forbi, og man er velkommen til at gå op på højen og nyde udsigten, pointerer ejeren, der her går turen sammen med Anna Marie Madsen, der også er medlem af stigruppen.
Morsø 11. januar 2018 16:59 - Opdateret 12. januar 2018 06:25

NORDVESTMORS: Beboerne på Nordvestmors og alle andre, der holder af at trave en tur, vil få adgang til kilometervis af nye vandrestier, når et nyt stisystem mellem Sundby, Flade og Øster Jølby bliver klar i løbet af i år.

Stisystemet vil blive etableret via konceptet Spor i Landskabet under Landbrug & Fødevarer. Sporene består typisk af trampestier, der efter aftale med lokale landmænd er etableret i skel. Der er allerede flere mindre spor på Mors, for eksempel ved Klovbakker og Kløvenhøj.

Det nye stisystem får navnet Sporene på Nordvestmors, og det vil bestå af cirka 40 kilometer sammenhængende stier, hvoraf mange vil være nyetablerede. Andre dele af ruterne går via eksisterende stier, veje eller langs kysten.

- Det bliver for eksempel nyt, at man kommer til at kunne gå fra Øster Jølby nordpå til Gullerup Strand, idet man følger Solbjerg Å og Gullerup Bæk, fortæller Anna Marie Madsen og Morten Lynggaard Pedersen, begge fra Bjergby.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...