Bryggerier

Øllets Dag for anden gang

Godt 500 mødte til den festival, ølentusiasterne og bryghuset i går havde indbudt til for anden gang

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Er man ølentusiast, er det slet ikke ligegyldigt, hvordan øllet bliver skænket op i glasset. Det er i sig selv en kunst.

THISTED:- Alle medarbejdere er kaldt ind i dag, men det passer godt med vores produktion. I dag tapper vi Julefnug, lød det fra administrerende direktør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus, i forbindelse med Øllets Dag.

Den er et samarbejde mellem Danske Ølentusiasters Thisted-afdeling og så bryghuset, som blev søsat i fjor.

Jens Munk, der er formand for de ca. 175 ølentusiaster i Thy, var tilfreds med at kunne udbyde produkter fra 11 bryggeri i det nordlige Jylland.

Foruden Thisted Bryghus var det de lokale Niels & Sinnes Uni vers, Nr. Vorupør, Ølleriet Håndgjow, Heltborg, Vandet Bryglaug og Bryghuset på Pløjemarken, Thisted, samt lidt længere væk fra Løkkens Bryghus, Fur Bryghus, Viborg Bryghus, Nine Bryghus, Skagen Bryghus, Bøgeskov Bryg, Aalborg, Grauballe Bryghus, Silkeborg, Søgaards Bryghus, Aalborg, Nordenfjords Håndbryg, Nørresundby, Tornhøj Håndbryg, Aalborg, og Syndikatet, Randers.

Smagningen foregik i et telt, der var stillet op inden for porten, men i indkørselen på bryghuset.

På Thisted Bryghus’ egen stand kunne man møde den gamle brygmester og tidligere administrerende direktør Peter Klemensen, som i samarbejde med den nuværende brygmester, Antoni Aagaard Madsen, har været i gang med at eksperimentere. Det var fire stærke sager, han bød på i går: Indian Ale Pale (IPA), røgøl, lakridsøl og vild viking:

- Det er variationer over kendte produkter, men til sådan en anledning skal det jo være ekstremøl, og vi byder på flere overraskelser, lød det fra Peter Klemensen, som præsenterede de fire under overskriften ”den første er den værste”, og det var så IPA’en med en god forstærkning af bitterstoffer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst