Øllets Dag for anden gang

Godt 500 mødte til den festival, ølentusiasterne og bryghuset i går havde indbudt til for anden gang

Villy Dall og Peter Mørk
Vandet Bryglaug ejes af Kristian Andersen og Brian Riis (til højre) ved kedlen. Samarbejdet har tre år på bagen, og bryglauget var også med på festivalen i fjor. De udbød seks forskellige øl på flaske, og så stod en porse og simrede i teltet.
Bryggerier 6. september 2014 19:23

THISTED: - Alle medarbejdere er kaldt ind i dag, men det passer godt med vores produktion. I dag tapper vi Julefnug, lød det fra administrerende direktør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus, i forbindelse med Øllets Dag.

Den er et samarbejde mellem Danske Ølentusiasters Thisted-afdeling og så bryghuset, som blev søsat i fjor.

Jens Munk, der er formand for de ca. 175 ølentusiaster i Thy, var tilfreds med at kunne udbyde produkter fra 11 bryggeri i det nordlige Jylland.

Foruden Thisted Bryghus var det de lokale Niels & Sinnes Uni vers, Nr. Vorupør, Ølleriet Håndgjow, Heltborg, Vandet Bryglaug og Bryghuset på Pløjemarken, Thisted, samt lidt længere væk fra Løkkens Bryghus, Fur Bryghus, Viborg Bryghus, Nine Bryghus, Skagen Bryghus, Bøgeskov Bryg, Aalborg, Grauballe Bryghus, Silkeborg, Søgaards Bryghus, Aalborg, Nordenfjords Håndbryg, Nørresundby, Tornhøj Håndbryg, Aalborg, og Syndikatet, Randers.

Smagningen foregik i et telt, der var stillet op inden for porten, men i indkørselen på bryghuset.

På Thisted Bryghus’ egen stand kunne man møde den gamle brygmester og tidligere administrerende direktør Peter Klemensen, som i samarbejde med den nuværende brygmester, Antoni Aagaard Madsen, har været i gang med at eksperimentere. Det var fire stærke sager, han bød på i går: Indian Ale Pale (IPA), røgøl, lakridsøl og vild viking:

- Det er variationer over kendte produkter, men til sådan en anledning skal det jo være ekstremøl, og vi byder på flere overraskelser, lød det fra Peter Klemensen, som præsenterede de fire under overskriften ”den første er den værste”, og det var så IPA’en med en god forstærkning af bitterstoffer.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...