Oprøret breder sig

Velfærden er på retur, og i Frederikshavn er oprøret begyndt

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Kontanthjælpsmodtagere, der ikke kan få pengene til at slå til, syge, der kæmper mod regler og paragraffer og arbejdsløse, der sidder fast i systemet.

Oprøret i Danmark breder sig, og masser af forskellige støttegrupper er særdeles aktive - blandt andet på Facebook.

Bare i Frederikshavn er der dannet tre grupper på fire år - "Syg eller arbejdsløs i Frederikshavn Kommune", "Netværk for værdig behandling af syge borgere", mens den seneste protestgruppe har fået navnet "Velfærd Frederikshavn".

- Velfærden er stærkt på retur, og det går ud over de svageste borgere. For eksempel har den seneste kontanthjælpsreform gjort forholdene meget værre, og derfor er vi nødt til at gøre noget. Spørgsmålet er jo også, om medarbejderne i kommunen har kompetencer nok til for eksempel at takle kontanthjælpsreformen, siger Erik Grandt Hansen, der er formand for Velfærd Frederikshavn.

Gruppen har til formål at gøre borgere og politikere opmærksomme på de elendige forhold, som nogle mennesker lever under.

Det kan ske via forskellige happenings - for eksempel i gågaden, hvor repræsentanter fra Velfærd Frederikshavn vil fortælle om gruppens arbejde og visioner.

Men det kan også ske ved, at en række af gruppens medlemmer "bevæbner" sig med kridt og skriver deres holdninger forskellige steder i Frederikshavn.

Søndag eftermiddag var gruppen på besøg på Rådhuspladsen i Frederikshavn, hvor de med farvestrålende kridt for eksempel skrev: "Velfærd, Tryghed og Anstændighed".

Det skal lige understreges, at det kridt, som gruppen bruger, er den slags, der hurtigt forsvinder.

- Vi er bestemt ikke ude på at lave hærværk. Vi gør det her af kærlighed til andre mennesker. Det er et fredeligt oprør, hvor vi bare gerne vil have folk i tale. Og så håber vi på, at regeringen og byrådet vil tænke sig om. Alle får på et eller andet tidspunkt brug for, at andre råber op og kæmper deres sag, siger Erik Grandt Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.