Nu skal politikerne råbes op

Syge og arbejdsløse inviterer de lokale politikere til en dialog om velfærden i Frederikshavn Kommune

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Mennesker i Frederikshavn Kommune, der på en eller anden måde er kommet i klemme i ”systemet”, er nu klar til at mødes med politikerne.

- Bare det at få et møde med de folkevalgte er et stort skridt. Vi vil blandt andet gerne vide, hvorfor politikerne ikke vil gøre mere over for sådan nogle som os, siger Erik Grandt Hansen.

Han er formand for Velfærd Frederikshavn, som er en af de nye protestgrupper, der er dannet i den seneste tid.

Men Velfærd Frederikshavn står ikke alene.

Også ”Netværk for værdig behandling af syge borgere” samt ”Syg eller arbejdsløs i Frederikshavn Kommune” er grupper, der kommer fra samfundets ”B-side”.

300 på Facebook

Knap 300 personer deltager flittigt i debatten på en Facebook-side, ligesom der til grupperne er tilknyttet en frivillig, som gratis hjælper med at finde rundt i love og paragraffer.

Fælles for alle tre grupper er, at der er tale om mennesker, der kæmper en kamp mod systemet, herunder den nye kontanthjælpsreform. Via blandt andet dialogmøder, happenings og Facebook, ønsker grupperne at få sat spot på det liv i vores velfærd, som kun ganske få kender til.

Og Velfærd Frederikshavn bruger utraditionelle midler, når det handler om at få budskabet frem.

Rundt om i Frederikshavn skriver medlemmerne - med kridt - ord og sætninger på fortove og asfalt, og mandag formiddag var gruppen på besøg på Fisketorvet.

- Vi er efterhånden blevet mange med samme sag, og vi vil rigtig gerne i dialog med folk. I denne uge vil vi kontakte byrådet, og så handler det ellers om at få formuleret en række spørgsmål med henblik på et dialogmøde, siger Erik Grandt Hansen.

Formanden for socialudvalget, Jørgen Tousgaard (S), deltager gerne i en dialog med de syge og arbejdsløse.

- Jeg synes, det er rigtig godt, når borgere, der føler sig dårligt behandlet, gerne vil mødes med politikere. Jeg mener, vi skal stille os til rådighed i det omfang, det er muligt, og på den måde kan vi politikere også få mere viden, siger Jørgen Tousgaard, der erkender, at der er nok af problemer at tage hånd om.

- Der er ingen tvivl om, at der er rigtig mange danskere, som i øjeblikket er klemt. Vi kommer til at tabe nogle mennesker, som er uden for fællesskabet. Og det er det værste, der kan ske rent socialt. Der er tale om nogle mennesker, der har ryggen mod muren. Vi skal altid være opmærksomme på, om der er noget i kommunens systemer, som gør, at folk kommer i klemme og føler afmagt, siger Jørgen Tousgaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.