Optimismen tilbage efter kriseår

Hanstholm Fiskemelsfabrik venter at omsætte for mere end 500 mio. kroner i år

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HANSTHOLM:Når danske industrifiskere fra 1. april tager hul på årets tobisfiskeri, har de adgang til en kvote på 249.000 tons, som udgør den danske andel af EU samlede kvote på 322.000 tons.

Åbningen af tobisfiskeriet imødeses med spænding på Hanstholm Fiskemelsfabrik A/S, som har noget at rette op på efter 2012. Året endte med et underskud på 18 millioner kroner og en omsætning, der lå 40 procent under 2011. Årsagen var, at der sidste år kun var en tobiskvote på 34.000 tons.

- I år forventer vi at nå en omsætning på mere end 500 millioner kroner og regner med at forarbejde 120.000 tons fisk, heraf mellem 40 og 50 procent tobis, forklarer adm. direktør Peter Jensen.

800 millioner kroner

Han vurderer, at de 249.000 tons danske tobis repræsenterer en landingsværdi i størrelsen 5-600 millioner kroner, og at samme mængde vil bidrage med en omsætning på 800 millioner kroner til landets fiskemelsfabrikker.

Peter Jensen ser positivt på den forestående industrisæson. Dels er der nu en kvote på tobis og andre 163.000 tons på sperling, som kan fiskes, når tobissæsonen er slut. Dels er priserne på både fiskemel og -olie høje på nuværende tidspunkt.

- Lige nu håber jeg, at fiskerne kan finde tobisen og fiske kvoten op, selv om der altid er en risiko for, at sæsonen kan slå fejl, siger Peter Jensen, som håber, at der i slutningen af juni bliver mulighed for at opjustere forventningerne til årets resultat.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.