Overvågning jager tyvene på flugt

Efter grundejerforening fik overvågningskameraer er antallet af indbrud faldet drastisk

Grundejerforeningen Nørklit ved Lyngså fik i 2012 tilladelse til at videoovervåge indfaldsvejene til området. Med stor succes. Arkivfoto: Henrik Louis Simonsen

Grundejerforeningen Nørklit ved Lyngså fik i 2012 tilladelse til at videoovervåge indfaldsvejene til området. Med stor succes. Arkivfoto: Henrik Louis Simonsen

LYNGSÅ:I mandagsavisen kunne NORDJYSKE berette om Merete og Per Hedegaard, der har købt et overvågningskamera og på den måde afslørede to tyve, der var ved at stjæle sommerhusets havemøbler.

Merete og Per Hedegaard har sommerhus i Sønderklit ved Lyngså.

Ved siden af Sønderklit ligger et sommerhusområde ved navn Nørklit. Og her var beboerne i 2012 så trætte af de mange indbrud, at grundejerforeningen fik tilladelse til - af Nordjyllands Politi - at sætte overvågningskameraer op ved indgangen til Nørklit. På den måde kan tyvene ikke køre til og fra området uden at blive set og registreret. Samtidig blev der sat ti skilte op, hvorpå alle kan læse, at Nørklit er overvåget med kameraer.

Og missionen er lykkedes over al forventning.

Gennem årene har Nørklit flere gange haft over 20 indbrud om året.

Men ved grundejerforeningens generalforsamling i maj kunne de fremmødte glæde sig over, at antallet af indbrud i hele 2014 og frem til maj i år er faldet drastisk til kun ét indbrud.

Og dette ene indbrud regner man stort set ikke med, fordi der var tale om nogle desperate tyve, der kun gik efter maden i køleskabet i det pågældende sommerhus.

- Det er jo helt fantastisk, at overvågningen hos os virkelig har haft en effekt. Bare de ti skilte har helt sikkert en enorm præventiv betydning, siger formanden for grundejerforeningen i Nørklit, Vagn Kraglund.

I januar 2014 gav Nordjyllands Politi grundejerforeningen i Nørklit tilladelse til at overvåge området i yderligere fem år, hvorefter der igen skal søges om tilladelse.

Politikommissær Steen Hørlyck, Nordjyllands Politi i Frederikshavn, konstaterer ligeledes, at overvågningen har skæmt tyvene væk.

- De tørre tal viser, at det har hjulpet, hvilket jo er glædeligt, siger Steen Hørlyck.

Det er kun Nordjyllands Politi samt et medlem af grundejerforeningen, der har koden til overvågningskameraene - og altså retten til at se, hvad der er registreret.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.