Frederikshavn

Parate til dialog om rengøring

Kultur- og Fritidsudvalg vil lytte til nye løsninger

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mange udlændinge deltager i Cup No. 1, men kan en prisstigning på overnatning stoppe turneringen?Arkivfoto: Bent Bach

FREDERIKSHAVN:Hvem skal gøre rent på skolerne i kommunen efter Rødspætte Cup og Cup No. 1?

Begge cupper har mange år på bagen, og hidtil har kommunen sørget for rengøringen mod betaling fra henholdsvis FfI Håndbold og FfI Fodbold, men en bebudet prisstigning fra 5 kroner i år til 15 kroner i 2015 og 20 kroner i 2016 har gjort arrangørklubberne vrede.

I FfI frygter man, at de øgede udgifter kan sætte en stopper for de to cupper.

- Det ønsker vi naturligvis ikke, siger Mogens Brag (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget, så derfor skal vi mødes med arrangørerne, når den kommunale budgetfase er overstået.

- Der skal udarbejdes en hvidbog over, hvordan vi i Frederikshavn afvikler de internationale idrætsturneringer, og her skal vi også have styr på rengøringen på skolerne.

Parate til dialog

- Fra kommunal side er vi parate til en dialog med klubberne, og hvis de har en idé om, at rengøringen på skolerne skal gøres af frivillige eller andre klubber, vil vi se på det. Men skolerne skal naturligvis også høres i den forbindelse, for alle parter skal være tilfredse med en kommende løsning, siger Mogens Brag.

Han peger i øvrigt på, at klubberne i Frederikshavn igennem mange år har haft en lukrativ løsning med billig rengøring på skolerne.

- I Brønderslev Kommune betales der således 15 kroner pr. overnatning i forbindelse med Dronninglund Cup. I Hjørring har Fortuna valgt at inddrage en stribe lokalklubber til rengøringen, og den model fungerer tilsyneladende fint derovre.

Politisk enighed

Næstformanden i Kultur- og Fritidsudvalget, Bjarne Kvist (S), understreger, at der er enighed i udvalget vedrørende gebyrstigningerne.

- Ingen går ram forbi, og en stigning på 50 kroner pr. deltager for en uge vil næppe får idrætsfolkene til at blive væk. De betaler i forvejen 1600 kroner for at deltage i Cup No. 1, siger Bjarne Kvist.

- Ved at hæve overnatningsgebyret med 50 kroner pr. deltager kommer folk udefra til at bidrage til kommunens slunkne kasse, i stedet for at vi skal finde besparelser andre steder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst