Storesøsters vej

Dyrt gebyr kan kvæle Frederikshavns cupper - løsning i Fortuna

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VENDSYSSEL: Med deltagelse af omkring 20.000 unge fodboldspillere fordelt på godt 1000 hold vil Fortuna Hjørrings Dana Cup i uge 30 igen sætte et kæmpe fodaftryk i Hjørring Kommune, og mens snakken i Frederikshavn går på bebudede, kommunale stigninger på overnatning på skoler ved sportscupper fra fem kroner til 15 næste år og 20 i 2016, glæder direktør i Dana Cup og formand for Fortuna Hjørring, Jette Andersen, sig over et fortrinligt samarbejde med kommunen i Hjørring.

- I en tid hvor tilskuddene til foreningerne er under pres, vil jeg kalde vores kommune for en medspiller, som vi har en stor aftale med vedrørende en stribe ting omkring Dana Cup såsom baner, overnatning på skoler med meget mere.

Mens forholdsvis få lokale klubber er involveret i FfI Fodbolds Cup No. 1 og FfI Håndbolds Rødspætte Cup, er hele 50 klubber involveret som hjælpere i Dana Cup.

- Og det nyder både Fortuna og lokalklubberne godt af, siger Jette Andersen.

I Frederikshavn står kommunen for rengøringen efter de to cupper, men ved Dana Cup betaler Fortuna klubberne for at klare det arbejde. Fortunas udgifter til rengøring pr. deltager er ifølge NORDJYSKE's oplysninger på omkring 15 kroner.

Kæmpe omsætning

Med omkring 20.000 deltagende fodboldspillere og 10.000 forældre i Hjørring Kommune i uge 30 er omsætningen på grund af Dana Cup kolossal.

- Den ligger formentlig på omkring 200 mio. kroner, og især nordmænd er der rigtig mange af i vores område, hvor stort set samtlige hotelværelser fra Rødhus til Skagen er optaget.

- Og kommunen bør naturligvis være glade for den megen handel i uge 30, understreger Jette Andersen, der således heller ikke er i tvivl om, at man i Frederikshavn skyder sig selv i foden ved at øge overnatningspriserne.

- På den måde kvæler man turneringerne i stedet for at give dem bedre forhold.

- I øvrigt betragter vi i Fortuna ikke Cup No. 1 som en farlig konkurrent. Vi besøger hinandens cupper, og i uge 28 var jeg i Frederikshavn og fulgte FfI’s turnering. Og det er helt fint, hvis de også kan få penge i kassen på en international cup, siger Jette Andersen.

En skidt glidebane

I FfI kalder fodboldformand, Martin Høeg, det for en skidt glidebane at komme ud på, hvis gebyret for overnatning stiger markant.

- Det vil alle i Frederikshavn tabe på, så i stedet bør vi i fællesskab finde løsninger, og her kunne modellen fra Fortuna og Hjørring Kommune være en mulighed.

- I Cup No. 1 har vi omkring 700 frivillige medhjælpere, og måske vil det være en idé at finde frivillige til rengøringen af skolen også eller som i Hjørring lade lokale klubber stå for det, siger Martin Høeg.

- Under alle omstændigheder vil det i mine øjne være helt forkert, hvis det frivillige foreningsliv i stor stil skal være med til at dække kommunens økonomiske hul.

- På den måde sænker man overliggeren i Frederikshavn i stedet for at se fremad og give idrætsklubberne fornuftige forhold at arbejde under og dermed mulighed for at lave arrangementer, der er til glæde for hele kommunen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.