Passagerer: Elendig info ved tog-uheld

Alle kan komme ud for teknisk uheld, men information og håndtering af togstop i Sulsted skriger til himlen, mener passager

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SULSTED:Informationen og håndteringen fra DSBs side af togstoppet i Sulsted mandag morgen skriger til himlen.

Det mener i hvert fald lærer Kim Egebjerg fra Hjørring, der var med det uheldsramte IC4 tog, som afgik fra Hjørring klokken 7.05, men i Sulsted måtte opgive at fuldende turen til Aalborg på grund af en ødelagt gearkasse.

Toget holdt stille ved Sulsted Station for at lade et nordgående tog passere, men kunne ikke starte igen på grund af den ødelagte gearkasse.

- Alle passagererne sad i toget og ventede på information. Der gik lang tid - og når man venter, så er fem minutter lang tid - før vi over højttalerne blev informeret om, at toget var stoppet på grund af tekniske vanskeligheder, siger Kim Egebjerg.

Ifølge ham fik passagererne i første omgang at vide, at DSB regnede med, at toget ville kunne køre videre snarest. Så gik der igen en stykke tid, før anden melding med stort set samme indhold kom, mens en tredje melding efter et kvarters ventetid nu lød på, at toget næppe var i stand til at køre.

- Den fjerde melding lød bare på, at toget står i øjeblikket stille - og det vidste vi jo godt - men at man ikke vidste om eller hvornår, det i givet fald ville køre videre. Der kom en togfører gennem toget og svarede på spørgsmål fra passagererne, men hun kunne ikke sige meget mere, men konstaterede bare, at folk, der skulle videre fra Aalborg, nok desværre næppe ville kunne nå deres tog. Da ændrede stemningen sig til at være noget mere negativ, fortæller Kim Egebjerg.

Tog blæste forbi

På et tidspunkt får passagererne så besked om, at de skal samles i midtervognen for at stige ud, så de kan blive samlet op, at det næste tog, der kommer fra nord.

- Vi var faktisk parate til at stige ud, da vi ser det nordfra kommende tog komme med en hastighed, så det absolut ikke ville kunne stoppe ved vort tog. Tværtimod, så blæste det da også bare videre i fuld fart. Det var godt, de første ikke var trådt ned af trinet, så var det blevet en farlig situation. Der var åbenbart heller ikke tjek på kommunikationen fra DSB til det andet tog, konstaterer Kim Egebjerg.

En anden passager Kalle Vestergaard fra Aalbæk bakker sin medpassager op.

- Der var et par indsatte fra Kragskovhede med toget. De skulle til et møde med folk fra Kriminalforsorgen og frygtede på grund af forsinkelsen at blive betragtet som på flugt, så de brød en dør op i toget for at komme ud. Omkring 30-40 af passagererne - blandt andet rygerne - fulgte med dem og sørgede selv for at komme videre, fortæller Kalle Vestergaard, der mener, at der har været omkring 100 passagerer med toget.

Lidt senere kom der så igen en besked via togets højttalere, at de passagerer, der havde travlt med at nå videre, kunne komme op i lokomotivet og blive hjulpet ud, så de kunne blive fragtet videre fra Sulsted med taxa. Dem var der ifølge Kalle Vestergaard heller ikke nok af.

- Da vi kom op til lokoføreren, var der ikke en eneste fra DSB, der tog hånd om situationen og hjalp folk ud af toget og fik dem sendt hen på stationen. Og vi skulle trods alt kravle ned af tre-fire noget besværlige trin for at komme ud. Det blev mig og en flink mand fra El-Giganten, der måtte træde til og hjælpe folk, siger Kim Egebjerg.

- Da vi var ved at få folk ud, hørte vi så pludselig lyden ding-ding-ding. Det var bommen på Elkjærvej i Sulsted, der var ved at gå ned, så nu kom næste tog. Det var heldigvis på den anden side af toget, men der var da nogle, der blev en anelse forskrækkede, lyder det fra en indigneret Kim Egebjerg.

Ingen panik

Efterfølgende fik de frustrerede passagerer at vide, at de kunne tage en taxi til deres destination for DSBs regning.

- Da der så var nogle, der skulle videre fra Aalborg, spurgte til deres billetter videre, fik de bare at vide, at pladsbilletterne i hvert fald var gået tabt, siger Kim Egebjerg.

Han understreger, at der ikke var panik under uheldet - slet ikke.

- Men informationen og håndteringen af hele situationen omkring stoppet var elendig. Det skriger til himlen, at to tog kan blæse forbi, mens vi er på vej ud på jernbanelegemet. Tænk hvis det havde været en mere alvorlig situation som en ulykke eller måske terror, siger Kim Egebjerg.

Og der var ifølge ham ingen som helst hjælp at hente fra togpersonalet.

- Der var nogle af passagererne, der havde humor nok til ironisk at konstatere, at det jo blot var ”endnu en dag med DSB”, lyder det fra Kim Egebjerg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.