Lokofører evakuerede tog uden tilladelse

Intern undersøgelse af kritiseret tog-evakuering ved Sulsted er afsluttet

Arkivfoto <i>Pressefotograf Michael Koch</i>

Arkivfoto Pressefotograf Michael Koch

SULSTED:Det affødte voldsom kritik fra flere passagerer, da et IC4 tog på vej fra Hjørring til Aalborg 13. juli måtte opgive turen på grund af en ødelagt gearkasse.

Det tekniske uheld betød, at omkring 100 passagerer sad fast i Sulsted i en længere periode for til sidst at blive evakueret og kørt videre med taxa eller bus.

Kritikken førte til, at DSB indledte en intern undersøgelse af hændelsesforløbet. Den er nu færdig og konkluderer, at togstoppet overvejende blev håndteret tilfredsstillende.

- Evakueringen skete i god ro og orden, der var ikke på noget tidspunkt fare for passagerer, siger Annette Haugaard, underdirektør i DSB.

Men på ét punkt har undersøgelsen givet anledning til intern kritik.

Regelbrud

På et tidspunkt fik nogle passagerer lov til at forlade toget gennem førerrummet. Det er imod den normale procedure, hvor passagerer skal evakueres gennem sidedørene i togvognene.

Før lokomotivføreren overhovedet må begynde en evakuering, skal han dog indhente tilladelse fra kontrolposten hos Banedanmark. Den tilladelse indhentede lokomotivføreren ikke.

- Lokomotivføreren lod et par passagerer forlade toget gennem førerrummet uden tilladelse. Det var et forsøg på at efterkomme et par kunders inderlige ønske, og det skulle han ikke have gjort, siger Annette Haugaard.

En sag for ledelsen

- Det følger vi ledelsesmæssigt op på og ser på, om det giver anledning til, at noget skal repeteres, siger Anette Haugaard.

Selvom flere passagerer oplevede, at situationen blev håndteret dårligt og informationsniveauet var ringe, så er det ikke den konklusion, DSB’s interne undersøgelse når frem til.

- Det eneste, vi rejser kritik af, er, at der en regel, der ikke er blevet overholdt, siger Annette Haugaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.