Platter afløser fiske-tag selv bord

Klitmøller Lystfiskerforening vender tilbage til rødderne

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Alt skulle skures og renses. Foto: Diana Holm

KLITMØLLER:Efter mange år hvor omfanget af fiskeretter har været støt stigende, søger Hawfesten i Klitmøller i den kommende weekend tilbage til rødderne med kendte fiskelækkerier serveret i et nyt koncept. En fiskeplatte med tre slags fisk skal afløse tidligere års fiske-tag selv bord.

Erik Odder fra foreningens bestyrelse fortæller, at ændringen ikke betyder, at man ikke bliver mæt...
- Folk kan desuden selv bestemme, hvilken slags fisk, der skal være på tallerkenen. Udover fiskeplatten bliver der også serveret krabbeklør i rigelige mængder, siger Erik Odder.
Hawfesten strækker sig over lørdag og søndag. Om lørdagen underholder jazzorkestret Kristian & Co. om eftermiddagen, mens ”countrydronningen” Wenche Hartmann sammen med sit band står for den musikalske underholdning om aftenen.
Om søndagen vil der være opvisning ved redningsvæsenet og opvisning i linedans ved Lystfiskerforeningens lokaler på landingspladsen.
Gennem de seneste 40 år har Hawfesten i Klitmøller udviklet sig fra et mere beskedent fisketraktement til senest et overflødighedshorn af såvel lokale som mere eksotiske fiskeretter.
Som altid vil det kulinariske islæt være fisk og skaldyr, leveret af lokale, og tilberedt med kærlig hånd af mad kyndige medlemmer. Der vil i år blive budt på retter med bl.a. torsk, rødspætte, kulmule, laks, sild og rejer - alt sammen i rigelige mængder, og til ganske rimelige priser.

Klitmøller-stjerneskud

Som en særlig Hawfest-specialitet serveres der i år en ”Klitmøller-stjerneskud”.

- Jeg kan love, at dette stjerneskud vil man kunne huske, siger Erik Odder.
Ud over at byde på gode oplevelser for foreningens gæster er formålet med Hawfesten bl.a. at skaffe midler til at vedligeholde foreningens lokaler og installationer – en opgave som med områdets barske vilkår er ganske omfattende.
Foreningens medlemmer har også igen i år lagt et stort forarbejde i at tilrettelægge festen og bestyrelsen ser frem til at mange vil finde vej til landingspladsen.
Hawfesten involverer 50 frivillige, der allerede i lørdags gik i gang med at gøre lokalerne klar til weekendens fest.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.