Pokemon for dummies

Hele verden taler pludselig om Pokémon, men hvad er det lige, det handler om?

Når man downloader appen bliver man mødt af et kort, der baserer sig på Google Maps. Ved hjælp af kortet kan spilleren så se hvor i nærheden der er placeret Pokémons. Foto: Sam Mircovich, Scanpix

Når man downloader appen bliver man mødt af et kort, der baserer sig på Google Maps. Ved hjælp af kortet kan spilleren så se hvor i nærheden der er placeret Pokémons. Foto: Sam Mircovich, Scanpix

I øjeblikket kan det være svært at gå rundt i byerne uden at se mindst en håndfuld mennesker stirrende ned deres i deres mobiltelefoner, meget fokuseret på, hvor de skal hen.

Mobilspillet Pokemon Go har nemlig på få uger fået en utrolig stor fanskare verden over, men blandt folk der intet kender til hverken spillet eller Pokemon-verdenen generelt, kan det være lidt svært at gennemskue, hvad der egentlig foregår.

Pokemon-universet så første gang dagens lys som spil til Nintendokonsollen Game Boy i 1996. Siden fulgte i 1997 en tegnefilmsserie baseret på samme univers, og omkring årtusindskiftet var Pokémon en af de store diller i legetøjs- og videospilsverden. Især samlekortene, som børn kunne samle og bytte, var et stort i Danmark i starten af 00’erne.

Fange monstre

Pokemon-historierne handler om en verden, hvor der lever Pokemons, som er en række monstre, som mennesker kan indfange og derefter træne til at at dyste mod hinanden i turneringer.

De senere år har der været stille omkring nye produkter baseret på Pokémon-verdenen, men med appspillet Pokemon Go, har hele verden altså igen fået øjnene op for de japanske monstre.

I dette nye spil går det stadig ud på at indfange monstrene, men denne gang foregår det ude i den virkelige verden.

Når man downloader appen bliver man mødt af et kort, der baserer sig på Google Maps. Ved hjælp af kortet kan spilleren så se hvor i nærheden der er placeret Pokémons.

Man bevæger sig altså rundt i spillet ved at gå rundt i virkeligheden. Man kan altså sammenligne det lidt med en form for orienteringsløb, hvor man ved hjælp af kortet skal finde frem til de steder, hvor der er placeret Pokémons i spillet. Monstrene kan være placeret alle steder i verden, og derfor reelt set være placeret en Pokémon i din egen baghave.

Mange kilometer i benene

Når man har fundet frem til monsterets placering i virkelighedens verden, dukker Pokémonen op på din telefonskærm gennem billedet fra kameraet på telefonen. På telefonen skal man så forsøge at fange pokémonen ved at kaste såkaldte Pokéballs i retning af den.

Når man rammer Pokémonen kan man så træne sin Pokémon ved at finde bestemte træningscentre, i spillet kaldet Gyms, som også er placeret bestemte steder i den virkelige verden.

Der med er der altså tale om et spil, der fungerer gennem telefonen ligesom så mange andre spil, men som altså adskiller sig ved at man selv skal vandre rundt i verden og ofte ender med at have gået flere kilometer i jagten på de mange Pokémons.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.