Politiet vil se med på offentlige kameraer

Nordjyllands Politi ønsker nemmere overvågning og bedre billeder

Nordjyllands Politi ønsker direkte adgang til overvågningsbilleder fra fodboldkampe, karneval og andre store begivenheder i Aalborg. Arkivfoto: Martin Damgård

Nordjyllands Politi ønsker direkte adgang til overvågningsbilleder fra fodboldkampe, karneval og andre store begivenheder i Aalborg. Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:Nordjyllands Politi ønsker direkte adgang til overvågningsbilleder fra fodboldkampe, karneval og andre store begivenheder i Aalborg.

I dag kan ordensmagten følge med i, hvad der sker i Jomfru Ane Gade, takket være en stribe overvågningskameraer.

På samme måde kan de opsætte egne kameraer i forbindelse med store arrangementer som karnevallet.

Men står det til Nordjyllands Politi, skal overvågningen udvides, så politiet langt nemmere kan få adgang til overvågningsbillederne.

Kan spare politiet ressourcer

Politiet er interesseret i at koble sig på Aalborg Kommunes fiberledningssystem og håber samtidig at kunne koble sig på de kameraer, som kommunen allerede har sat op på flere pladser i Aalborg.

- Vi har allerede set, at overvågningskameraer kan være et fantastisk redskab til at danne sig overblik ved store begivenheder og højrisikokampe, og som også kan hjælpe os til at indsamle dokumentation til efterfølgende sager, fortæller vicepolitikommissær Søren Jensen fra Nordjyllands Politi.

Han forventer, at der kan spares ressourcer hos politiet, hvis man slipper for at skulle ophænge og nedtage egne kameraer.

Foreløbig en vision

- Vi vil kunne overvåge er meget større område end i dag, og billederne vil være af meget bedre kvalitet, hvis vi får adgang til de kameraer, der allerede hænger rundt om i Aalborg, siger Søren Jensen.

Han understreger dog, at der foreløbig kun er tale om en vision fra politiets side.

Politiet vil inden længe drøfte overvågningsmulighederne med Aalborg Kommune og andre myndigheder, men Søren Jensen ved ikke, hvornår en mulig ændring kan træde i kraft.

- Det kommer helt an på, om vi kan holde det på det administrative plan, eller om politikerne skal ind over, lyder det fra vicepolitikommissæren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.