Ellemann-vikar: Han vender måske tilbage til et højere tempo end tidligere

Til efteråret planlægger Jakob Ellemann-Jensen besøg i landet for at tale med baglandet, siger Lund Poulsen.

Troels Lund Poulsen (V) og Stephanie Lose (V) kan snart byde Jakob Ellemann-Jensen (V) tilbage som formand og forsvarsminister. (Arkivfoto). <i>Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix</i>

Troels Lund Poulsen (V) og Stephanie Lose (V) kan snart byde Jakob Ellemann-Jensen (V) tilbage som formand og forsvarsminister. (Arkivfoto). Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Når Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, 1. august vender tilbage i jobbet som partiformand og forsvarsminister, så er det for fuld styrke.

Det siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), efter at Ellemann-Jensen torsdag morgen på Facebook har meddelt, at han gør comeback.

- Han er nu klar til at træde ind for fuld kraft. Han kommer til at være fuldt fungerende fra dag et, og det er også den forventning, man må have, siger Lund Poulsen.

Fast står det, at Ellemann-Jensen i efteråret vil tage landet rundt for at tale med baglandet.

- Han kommer til at tage ti besøg rundt i landet, siger Lund Poulsen.

Adspurgt, om det er forsvarligt, at Ellemann-Jensen, som fortsat er sygemeldt med stress, forventes at vende tilbage for fuldt blus 1. august, svarer Lund Poulsen:

- Jeg har jo ikke konsulteret Jakobs læger. Men vi har snakket med Jakob. Han har sagt, at han kommer tilbage, og at han glæder sig.

- Og han vil vende tilbage til et tempo, som er det samme eller måske endda lidt højere, end det han forlod. Jeg tror ikke, at han får et tilbagefald, siger Lund Poulsen.

Ellemann-Jensen har været sygemeldt siden 6. februar. Ugen inden havde han fået et ildebefindende.

På Facebook skriver Ellemann-Jensen om sit comeback, at " jeg fortsætter med at forberede min tilbagevenden ved at trappe op for møder med mine kolleger, at jeg deltager i sociale sammenhænge igen, og at jeg generelt kommer mere uden for matriklen herhjemme og deltager i samfundslivet igen".

Det er en god idé, lyder det fra Venstres næstformand, Stephanie Lose. Hun har i Ellemanns fravær været fungerende økonomiminister, mens Lund Poulsen, der er økonomiminister, agerer fungerende forsvarsminister i stedet for Ellemann-Jensen.

- Jakob har brug for ikke at vende tilbage til en helt blank plade. Nu har han været væk i et stykke tid. Han har brug for at have orienteret sig i, hvad der har rørt sig i regeringen, og hvilke opgaver bliver løst, så han netop er klar til fra dag et at træde ind i sine opgaver, siger hun.

Lose understreger, at man i Venstre vil have en løbende dialog med Ellemann-Jensen.

Comebacket 1. august betyder, at Ellemann-Jensen ikke bliver en del af de forhandlinger om et nyt forsvarsforlig, som regeringen anført af Lund Poulsen gerne ser afsluttet inden sommerferien.

Venstres tidligere formand Lars Løkke Rasmussen, som nu er politisk leder for Moderaterne og udenrigsminister, glæder sig over kollegaens comeback.

- Det er dagens glædelig nyhed. Det glæder mig oprigtigt. Ja, jeg kender Jakob rigtig godt og har fuldstændig tiltro til, at når han vurderer, han er ved at være klar efter sommerferien, så er det, fordi han godt kan klare det, siger Løkke.

Statsminister Mette Frederiksen (S) kommenterer Ellemann-Jensens comeback på Facebook:

- Jeg glæder mig til at få dig tilbage, Jakob. Og til at du, med dine egne ord, igen kan være med til at gøre en forskel for vores land.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden