Tidligere minister vil være borgmester i Aalborg

Det nordjysk-valgte folketingsmedlem er klar til at skifte Christiansborg ud med byrådet

Flemming Møller Mortensen var i to år minister for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde. Nu vil han være borgmester i Aalborg.    <i>Foto: Lars Pauli</i>

Flemming Møller Mortensen var i to år minister for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde. Nu vil han være borgmester i Aalborg. Foto: Lars Pauli

AALBORG: - Jeg har tænkt mig rigtig grundigt om, og jeg synes, jeg er et sted i livet, hvor jeg har høstet rigtig mange erfaringer. Så mange erfaringer, at jeg synes, jeg skal være den, der sættes i spidsen for Aalborg Kommunes byråd.

Sådan lyder det fra Flemming Møller Mortensen (S), der nu formelt også melder sig ind i kampen om at blive Aalborgs kommende borgmester.

Socialdemokratiet skal nemlig beslutte sig for, hvem der skal være partiets borgmesterkandidat ved næste valg i 2025, da Thomas Kastrup-Larsen har meldt ud, han trækker sig fra posten 31. juli i år.

I den forbindelse har partiforeningen i Aalborg Centrum valgt at indstille Flemming Møller Mortensen til at blive partiets borgmesterkandidat til næste valg.

- Jeg ved, hvad det rummer, og jeg føler, jeg er erfaren til at løfte den opgave i Aalborg. Også efter mange år på Christiansborg med skiftende udfordringer, siger Flemming Møller Mortensen, der tidligere har siddet i byrådet i Skørping og Rebild Kommune.

Siden 2007 har han siddet i Folketinget for Socialdemokratiet og var op til valget sidste år udviklingsminister. I dag er han sundhedsordfører for partiet.

Kan først træde til om to år

I modsætning til de andre kandidater, der bejler til posten, kan Flemming Møller Mortensen ikke overtage borgmesterkæden 1. august i år.

Han er på nuværende tidspunkt nemlig ikke valgt ind i byrådet, og hvis partiet vælger ham som spidskandidat, er det derfor en anden, der skal sidde på posten midlertidigt frem til valget i 2025.

- Indtil da vil jeg arbejde ihærdigt på at få fulgt rigtig godt med og være med til at støtte gruppen og den, der er borgmester frem til kommunalvalget. I det hele taget vil jeg kaste mig ind i detaljerne i Aalborg Kommune.

- Jeg tror faktisk, det kan være en virkelig gunstig måde at være borgmesterkandidat på. Ikke nødvendigvis at skulle løfte alle opgaverne men være med i processerne sammen med den byrådsgruppe, der er valgt nu.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.