Radikale om hjælp til prishop: Ydelser følger i forvejen inflation

De Radikale sår tvivl, om det er en god idé at give en ekstra økonomisk hjælpecheck til hårdt ramte borgere.

De Radikale sår tvivl om, hvorvidt det overhovedet er en god ide at give en ekstra skattefri økonomisk hjælp til de mest trængte i samfundet. Det er umiddelbart uholdbart at finansiere gennem underskud, mener finansordfører Andreas Steenberg. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

De Radikale sår tvivl om, hvorvidt det overhovedet er en god ide at give en ekstra skattefri økonomisk hjælp til de mest trængte i samfundet. Det er umiddelbart uholdbart at finansiere gennem underskud, mener finansordfører Andreas Steenberg. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Er der grundlag for at udstede en ekstra finansiel hjælp til grupper i samfundet, som er økonomisk pressede af den stigende inflation?

Det er regeringens støtteparti Radikale Venstre - trods tidligere meldinger - nu blevet i tvivl om.

Det fortæller partiets finansordfører, Andreas Steenberg, torsdag på vej ind til forhandlinger med regeringen.

- Vi er fulde af spørgsmålstegn over, om det vil løse noget, og hvis det gør, om det så er de rigtige grupper, man har taget ud, siger han.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har indkaldt Folketingets partier til forhandlinger om hjælp til de fattigste pensionister, som er presset økonomisk af den stigende inflation.

De Radikale har tidligere meldt sig klar til at hjælpe dem, der har allermindst. Partiet har bebudet, at der skal tages stilling til eksempelvis børnefamilier.

Men nu sår støttepartiet tvivl om, hvorvidt der overhovedet er grundlag for at yde en ekstra hjælp. Det skyldes ifølge finansordføreren, at ydelser som folkepension, SU og førtidspension i forvejen bliver reguleret i takt med de generelle prisstigninger i samfundet.

- Hvert eneste år bliver alle ydelser sat op med inflationen. Det kommer til at ske igen til efteråret, siger Andreas Steenberg.

- Er der så brug for mere? Og kan det risikere at blæse problemerne yderligere op at låne penge til det? Det er det, vi skal ind og spørge regeringen om, siger han.

Andreas Steenberg er bekymret for den måde, regeringen lægger op til at finansiere den ekstra hjælp på.

Det skal ifølge regeringen ske ved at øge det offentlige underskud i 2022. Det kan ske, fordi regeringen har valgt at fravige budgetloven på grund af krigen i Ukraine.

- Selvfølgelig skal også de fattigste pensionister have ekstra. Spørgsmålet er, om de skal have mere end ekstra, og om finansierede lån er den mest ansvarlige måde at gøre det på, siger Steenberg.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden