Skaarup bliver Danmarksdemokraternes ansigt på Christiansborg

Det vil være Peter Skaarup, som repræsenterer Danmarksdemokraterne i det politiske arbejde frem til et valg.

Peter Skaarup bliver Danmarksdemokraternes ansigt på Christiansborg, oplyser han torsdag. (Arkivfoto). <i>Nils Meilvang/Ritzau Scanpix</i>

Peter Skaarup bliver Danmarksdemokraternes ansigt på Christiansborg, oplyser han torsdag. (Arkivfoto). Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Peter Skaarup glæder sig over, at han fra torsdag kan repræsentere partiet Danmarksdemokraterne i Folketinget.

- Det er jo en plads, der kan bruges til at søge indflydelse, og det vil vi gøre for at trække Danmark i en mere snusfornuftig retning. Det synes jeg, at der er brug for, siger han.

Han fortæller, at hans rolle på den korte bane vil være at repræsentere partiet i det politiske arbejde på Christiansborg.

- Jeg vil kunne deltage i forhandlinger, også i folketingsudvalgene og i Folketingssalen, hvis det kommer der til. På den lidt længere bane skal vi selvfølgelig finde en ny folketingsgruppe efter et valg, siger han.

Frem til et valg vil de politiske områder, som også har fyldt for Peter Skaarup tidligere, fylde i hans politiske arbejde, fortæller den nye repræsentant for Danmarksdemokraterne.

Han føler et stærkt ansvar over for sine vælgere, som han fortsat vil repræsentere.

- I den her sammenhæng som repræsentant og man kan sige gruppeformand for vores gruppe på Christiansborg, siger han.

Peter Skaarup var i mange år gruppeformand for Dansk Folkeparti, men meldte sig ud af partiet 24. juni. Torsdag har han meddelt, at han nu er repræsentant for Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, i Folketinget.

Siden har han været løsgænger. Men Skaarup kan allerede på første dag i sit nye parti se et behov for, at partiet i hvert fald på sigt får ansatte.

- Der er ingen tvivl om, at der er brug for, at Danmarksdemokraterne - herunder mig selv - får noget hjælp til at håndtere det, som foregår på Christiansborg, siger Skaarup.

Men hvorvidt Peter Skaarup har planer om at ansætte Inger Støjberg i partiet, så hun igen kan have sin daglige gang på Christiansborg, er det for tidligt at sige noget om, lyder det.

Noget lignende er set før, da Jens Rohde ansatte daværende formand for Kristendemokraterne, Isabella Arendt, da han blev medlem af Kristendemokraterne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.