Politikere afventer spare­forslaget om skolerne

Venstrepolitikere forsigtige med at udtale sig om forslag til skolelukninger

Mette Hardam (V) er ikke begejstret for udsigten til at Stensnæsskolen kan blive ofret. Arkivfoto

Mette Hardam (V) er ikke begejstret for udsigten til at Stensnæsskolen kan blive ofret. Arkivfoto

VOERSÅ:Det er rigtigt svært at få byrådspolitikerne til på forhånd at mene noget om de truende skolelukningerne. I hvert fald offentligt.

Alle som en vil de gerne afvente det oplæg fra forvaltningen, der præsenteres fredag.

Men naturligt nok så er der allerede skabt bekymringer - blandt andet omkring Stensnæsskolen, hvor Venstre-kvinden Mette Hardam hver dag afleverer tre børn.

- Jeg synes, at det er synd, at rygterne om hvilke skoler, der skal lukkes, er kommet ud på den her måde (via en anonym kilde, red.). Men jeg vil gerne understrege, at der jo ikke er noget, der er vedtaget endnu. Det her er ikke en gang drøftet i udvalget, siger hun.

- Skoler har stor betydning

Mette Hardam er selv medlem af børne- og ungdomsudvalget, og hun er alt andet end begejstret for at lukke skoler i de små byer.

- Jeg tror, at alle skoler i et lokalområde har stor betydning for deres by. Men hvis skolerne bliver så små, at det går ud over både det faglige og det sociale, så duer det ikke, siger Mette Hardam og understreger, at politikerne ikke kan komme udenom at forholde sig til økonomien i forbindelse med driften af de små skoler.

- Men jeg er ikke ordentligt klædt på til at mene noget om det her endnu.

Hammerlangt

Et andet byrådsmedlem fra Stensnæsskolens opland er Mogens Brag (V).

- Jeg er også bekymret, og jeg synes da også, at der er hammerlangt, hvis jeg skal køre mine børn et andet sted hen, siger han.

Mogens Brag vil dog også gerne afvente det konkrete udspil fra forvaltningen, inden han danner sig en mening om besparelserne.

Ifølge Mette Hardam så kunne en mulighed være, at det i flere af de mindre byer blev overvejet, om det kunne lade sig gøre at slå institutioner sammen for derved at skabe en mere gunstig økonomi omkring dem.

- Jeg kunne godt tænke mig, at mange af de berørte selv kom på banen med nogle forslag, slutter Mette Hardam.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.