Prøveboring efter skifergas stoppet

Energistyrelsen stopper boring, efter NORDJYSKE har skrevet om ulovlig brug af kemikalier

Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

DYBVAD:Energistyrelsen stopper foreløbig efterforsknings-boringen efter skifergas i Vendsyssel. Det sker kun halvanden dag, efter boringerne begyndte mandag morgen.

Det skriver DR Nordjylland.

Det er blevet afsløret, at det franske selskab Total har brugt et kemikalie, som firmaet ikke har fået tilladelse til at bruge i Frederikshavn Kommunes VVM-redegørelse.

- Det gør mig vred

Formanden for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn, socialdemokraten Anders Brandt Sørensen, er oppe i det røde felt:

- Sådan en handling gør mig rigtig vred, siger han. Den her slags brud på vores VVM vil vi simpelthen ikke finde os i, siger udvalgsformanden til DR Nordjylland.

Tillid sat på prøve

Derfor har han allerede givet sine folk besked om at holde endnu mere øje med, hvad der foregår ved den omdiskuterede boring i Vendsyssel.

- Når vi føler, vores tillid bliver sat på en meget stor prøve af Total, så er vi simpelthen nødt til at være endnu mere agtpågivende overfor, hvad Total laver, siger Anders Brandt Sørensen.

Skærpet kontrol

Energistyrelsen har ifølge udvalgsformanden beordret Total til at stoppe boringen øjeblikkeligt, inden man når igennem de grundvandsbærende lag.

Boringerne må ikke genoptages, inden man får undersøgt kemikaliet NULL FOAM, som firmaet har brugt uden at have tilladelse til det i VVM-redegørelsen.

- Men uanset om produktet Null Foam viser sig skadeligt for naturen eller ej, så skærper vi kontrollen fremover, hvis boringen kommer i gang igen, siger Anders Brandt Sørensen til DR Nordjylland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.