Pumpemand uden for livsfare

Det er endnu for tidligt at sige, om han får fysiske mén af hændelsen

Foto: Jan Pedersen

Foto: Jan Pedersen

STRANDBY:Den 24-årige mand, som sprang ned i lasten på en fiskekutter i Strandby for at redde to fiskere, der havde mistet bevidstheden under losning af kutteren, er nu erklæret uden for livsfare.

- Han er stadigvæk i respirator, men hans tilstand er stabil, Han er udenfor livsfare, men man kan endnu ikke sige, om han får mén af det her, fortæller Lars Jensen, politikommissær hos Lokalpolitiet i Frederikshavn.

- Når man ligger i respirator er man altid alvorligt syg, men efter omstændighederne er hans situation stabil og tilfredsstillende, og vi håber selvfølgelig på det bedste, siger Morten Freundlich, ledende overlæge på Aalborg Universitetshospital.

- Det for tidligt at sige, om han får fysiske mén af hændelsen, tilføjer Morten Freundlich.

Afventer politiet

Politikommissær Lars Jensen, oplyser, at folkene fra Arbejdstilsynet er færdige med deres undersøgelser på og ved fiskekutteren.

- Nu er man i gang med at losse de sidste fisk og så foretage en rengøring af kutteren. Bagefter skal vi ombord på kutteren og kigge, og det er sådan set det eneste, vi mangler, siger Lars Jensen.

Hvad er det I skal på kutteren?

- Vi skal lave en beskrivelse af den her kutter og det her lastrum, hvor det er foregået. Og så skal vi også tage et par billeder på stedet, fastslår politikommissæren.

Arbejdstilsynet afventer politiets beskrivelse, før der udarbejdes en endelig rapport.

- Vi skal have den og undersøge forskellige andre aspekter. Vi er tidligst færdige med arbejdet onsdag, siger pressechef Jesper Tidemann, Arbejdstilsynet.

To mænd omkom sent mandag aften ved arbejdsulykken på fiskekutteren i Strandby Havn.

De to omkomne er en 58-årig ejer af fiskekutteren og hans 21 årige nevø, begge fra Strandby.

Ulykken skete ved 22-tiden mandag aften, da der skulle losses skidtfisk - brisling - fra fiskekutteren og over i en lastbil.