To mænd omkommet på Strandby Havn

Tre mænd fundet livløse i brislingetank - én er stadig i live

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

STRANDBY:To mænd omkom sent mandag aften ved en arbejdsulykke på en fiskekutter i Strandby Havn. En tredje person er bevidstløs efter ulykken og indlagt på Aalborg Universitetshospital - han er i livsfare.

De to omkomne er en 58-årig ejer af fiskekutteren og hans 21 årige nevø, begge fra Strandby.

Ulykken skete ved 22-tiden mandag aften, da der skulle losses skidtfisk - brisling - fra fiskekutteren over i en lastbil.

En pumpemand opdagede, at fiskeskipperen og hans nevø havde mistet bevidstheden nede i kutterens lastrum, angiveligt på grund af giftige dampe fra fiskelasten.

Pumpemanden - en 24-årig mand fra Frederikshavn - alarmerede lastbilens chauffør og hoppede selv ned i fiskekutterens lastrum for at redde de to mænd, men han mistede straks bevidstheden.

Døde af forgiftning

Han var i live, da han blev reddet op af redningsfolk med åndedrætsværn, og han er bragt til Aalborg Universitetshospital, hvor han nu ligger i respirator. Tirsdag morgen var han stadig i kritisk tilstand.

Både ambulancer og redningshelikopter blev sendt til Strandby Havn, men det lykkedes ikke at redde de to fiskere i kutterens lastrum.

De pårørende er underrettet, oplyser vagtchef Carsten Kjær fra Nordjyllands Politi.

Arbejdstilsynet arbejder i øjeblikket på at fastlægge den præcise årsag til tragedien, men vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere.

Ifølge politiet døde de to fiskere på grund af giftige svovlbrintedampe fra lasten af skidtfisk.

Losningen af skibet bliver færdiggjort omkring ved middagstid tirsdag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.