Råd og Dåd vil brygge øl

Byggecenter vil producere økologisk pale ale

Råd og Dåd ved Attrup skal have høstet byggen, så de kan begynde at brygge øl. Arkivfoto

Råd og Dåd ved Attrup skal have høstet byggen, så de kan begynde at brygge øl. Arkivfoto

ATTRUP:På markerne ved Råd og Dåd i Attrup står byggen gyldenbrun efter sommerens lune temperaturer. Den skal høstes nu og som noget nyt skal byggen bruges til ølbrygning.

- Vi vil lave vores egen økologiske øl, en såkaldt pale ale, forklarer Evan Gotberg, der er holdleder hos Råd og Dåd. Han har en stor passion for øl og har også selv prøvet kræfter med ølbrygning på hobbyplan.

Ølbrygning kræver ikke nogle svære håndværksmæssige processer.

- Byggen skal høstes, derefter fugtes med vand og så skal den tørre. Det er ikke indviklet, så det passer godt med den type virksomhed, vi har, siger Evan Gotberg.

Råd og Dåd er en virksomhed med et socialøkologisk sigte, for mennesker som, af den ene eller anden grund, ikke kan klare det almindelige arbejdsmarked.

Byggen skal fugtes med vand for at få den til at spire. Det får sukkerstofferne, som skal bruges i gæringsprocessen, frem. Herefter skal byggen tørres og den er nu blevet til malt. Malten kan gemmes i lang tid, inden den varmes op og tilsættes humle.

- Det passer rigtig godt med vores opgaver hos Råd og Dåd, at både byggen og malten kan gemmes til senere brug. Det giver os et projekt, som vi kan gå i gang med om vinteren, hvor der ellers kan være lidt stille, forklarer Evan Gotberg.

Der er også planer om at dyrke humle, som findes i hav af smagsvarianter.

- Vi starter med en tysk humle, som er robust nok til vores klima, siger Evan Gotberg.

Råd og Dåd begynder med en simpel øl-produktion, og vil så se tiden an.

- Vi håber, at det fanger interessen, for det kunne da være sjovt at servere en lokal øl på vores lokale hotel, Skovsgård Hotel, siger Gotberg.

Det er Han Herred Traktorlaug, der sørger for maskinkræfterne på høstdagen lørdag 16. august, hvor alle er velkomne til at kigge forbi.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.